Keyboard and touchpad not working on ASUS K556UQ

Hi!, I had EndeavourOS installed, on Aug 16 everything was working fine but I update the system (yay -Suy) and restart, when I enter to my PC again, the keyboard and touchpad wasn’t working (from the login screen), but I had an USB mouse and keyboard and they works fine. I installed the “xf86-input-synaptics” package and that fixed the touchpad issue, but the “xf86-input-keyboard” package is no longer in the Arch repos.

A few days ago, I reinstalled EndeavourOS, on the live installer everything works fine, but at the first boot from the HDD installation, my keyboard and touchpad wasn’t working again, It doesn’t even work on the login screen. Today I used my USB keyboard again and It works, but not at all, when I enter to a console (Ctrl + Alt + F3) both the laptop and the USB keaboards works fine. Tried to install the “libinput” package but it doesn’t work for no one.

There’s a log.txt taken on my Endeavour installation: http://ix.io/2wK5
I have an ASUS K556UQ laptop.

Hello @Juampa852
This might be the same issue here related to Hotkeys on Asus. You can read this over at least and see if it equates to the same issue.

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=257963

3 Likes
lspci > log.txt && lsusb >> log.txt && journalctl -b -0 >> log.txt && cat log.txt | curl -F 'f:1=<-' ix.io

and copy paste the URL it gives out to share system-specs and boot log

Yup!, I try this fix and works fine, only de multimedia keys aren’t working but doesn’t matter, I can use my system again, thank you.