Hello from Hungary

Greetings from Hungary!

2 Likes

Lenne egy kérdésem, amelyre nem találtam választ a fórumon. Vajon van-e olyan szoftver az EOS-ben amellyel a rendszeremről live USB-t lehetne írni. Az MX és a Fedora esetében találtam ilyet. A munkahelyi gépemre nem tudom az EOS-t installálni, de azért jó lenne a pendrive-ról használni az operációs rendszert egy sokkal gyorsabb készüléken.

A fórumon néhányan a Borg programot javasolták és azt használtam is néhány kritikus adat másolására, de a live rendszer írására ez nem tűnik alkalmasnak. Talán valamit félreértettem?

Én sem találtam rá igazán megoldást. Az Arch Wikiben ez a leírás van. https://wiki.archlinux.org/title/Install_Arch_Linux_on_a_removable_medium
A fórumon meg ezeket találtam. E-OS on a stick?
Fastest way to install on usb pendrive? - #4 by pebcak

Közben létrejött a fórum magyar szekciója. Elérhető itt.

bojler elado

@gbatonyi Mondjuk egy USB 3.1 Samsung Flash Drive FIT Plus (Model MUF-128AB) -re telepítenék egy egy alap new redszert. Utána az otthoni az old, a munkahelyi a new:
2 Bottom to top…
Nyílván a /home/user merge az szöszölős. Nem tudom, hányféle programról van szó.
Ha nem terabyte-okról van szó, esetleg felmehet 2 rendszer is egymás mellé a Flash drive-ra: Old, New, az elsőt otthon, a másodikat benn bootolva… (Feltételeztem, hogy tök más a hw környezet). Valami (G)rsync szerű szinkronizálná az adatokat, amit kell.