Command failed to execute correctly

When updating the kernel I get the following message, do I need to take action and if so how?

:: Running post-transaction hooks...
( 1/10) Arming ConditionNeedsUpdate...
( 2/10) Updating module dependencies...
( 3/10) Install DKMS modules
==> dkms install --no-depmod tuxedo-keyboard-ite/0.2.3 -k 6.0.6-arch1-1
==> dkms install --no-depmod tuxedo-keyboard/3.1.1 -k 6.0.6-arch1-1
==> depmod 6.0.6-arch1-1
( 4/10) Updating linux initcpios...
==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'default'
  -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux.img
==> Starting build: 6.0.6-arch1-1
  -> Running build hook: [base]
  -> Running build hook: [udev]
  -> Running build hook: [autodetect]
  -> Running build hook: [modconf]
  -> Running build hook: [block]
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: xhci_pci
  -> Running build hook: [keyboard]
  -> Running build hook: [keymap]
  -> Running build hook: [consolefont]
==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
  -> Running build hook: [encrypt]
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qat_4xxx
==> ERROR: Hook 'openswap' cannot be found
  -> Running build hook: [resume]
  -> Running build hook: [filesystems]
  -> Running build hook: [fsck]
==> Generating module dependencies
==> Creating zstd-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux.img
==> WARNING: errors were encountered during the build. The image may not be complete.
==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'fallback'
  -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-fallback.img -S autodetect
==> Starting build: 6.0.6-arch1-1
  -> Running build hook: [base]
  -> Running build hook: [udev]
  -> Running build hook: [modconf]
  -> Running build hook: [block]
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: bfa
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qed
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qla2xxx
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qla1280
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: wd719x
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: aic94xx
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: xhci_pci
  -> Running build hook: [keyboard]
  -> Running build hook: [keymap]
  -> Running build hook: [consolefont]
==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
  -> Running build hook: [encrypt]
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qat_4xxx
==> ERROR: Hook 'openswap' cannot be found
  -> Running build hook: [resume]
  -> Running build hook: [filesystems]
  -> Running build hook: [fsck]
==> Generating module dependencies
==> Creating zstd-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux-fallback.img
==> WARNING: errors were encountered during the build. The image may not be complete.
error: command failed to execute correctly

Yours is the second post reporting on this issue recently:

Not using encrypted swap device, I am not sure though if it has anything to do with eos-openswap or not.

If I am not mistaken, that is the package providing the hook.

1 Like

You need to either remove the hook from mkinitcpio.conf or install the package mkinitcpio-openswap

It is mkinitcpio-openswap

1 Like

Sorry about that! I got it right the first time:

:blush:

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.