Black screen on reboot

I got black screen on reboot after installing an update. When I searched online solution most of them are nvidia driver issues. Mine is intel, Kde on version 5.&.14-arch1-1. Here’s lspci result

Can you enter tty? … Ctrl + alt + F 2 . You could then try start x or whatever …or downgrade the package … You could also use a live usb to chroot into the system and do the same . I’ve never had to downgrade but from what I hear it’s ok

What was the update?

Update was the usual pacman -Syu

I can enter tty but idk what to do. Before the update I was removing stuffs and I think I may have removed xorg display server stuffs

Welcome! :smile:

I have these packages installed, hope it helps:

xf86-input-libinput
xf86-input-synaptics
xf86-video-fbdev
xf86-video-vesa
xorg-fonts-encodings
xorg-iceauth
xorg-server
xorg-server-common
xorg-setxkbmap
xorg-xauth
xorg-xdpyinfo
xorg-xinit
xorg-xkbcomp
xorg-xkill
xorg-xmodmap
xorg-xprop
xorg-xrandr
xorg-xrdb
xorg-xset
xorgproto

Note that your system may require slightly different packages…

It may help to look at /var/log/pacman.log
You can retrace what you did and what the update installed.

Welcome to EndeavourOS community!
:slightly_smiling_face:

thanks. I’ll give them a look tomorrow

Yes, but what were the packages ? see the pacman log :slight_smile:

If you can get into tty everything cool

Make sure you didn’t uninstal xf86-video-intel

You can generate a new xorg conf (see here https://wiki.archlinux.org/index.php/xorg)

1 Like