Wifi bug when turned off and on again

When I turn off the wifi and then turns it on again, it doesn’t work . It keeps trying to connect yet the only solution is to reboot the system. I am using EndeavrourOS deepin and I have rtl8723DE network adapter

if you do turn off and then on , then sudo systemctl restart NetworkManager , what does it do on that point ?

It restarts the adapter yet it can’t connect

May this any good?

https://github.com/lwfinger/rtlwifi_new

Edit: Actually i don’r see the rtl8723de on there? Here is a different one.

Thank you, at first the wifi card driver wasn’t discoverable and I used this to enable it

What does it show for the wifi?

lspci -k

03:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8723DE 802.11b/g/n PCIe Adapter
DeviceName: WLAN
Subsystem: Hewlett-Packard Company RTL8723DE 802.11b/g/n PCIe Adapter
Kernel driver in use: rtl8723de
Kernel modules: rtl8723de, wl

Yet it’s not connected to any network because I restarted it

It doesn’t connect at all?

It says trying to connecting, but never succeed

You might look in this
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1872592#p1872592

I think has to do frequentie of network he cant choose i think but is good to look at

1 Like

I tried the second one you sent and it gave error executing this command

dkms install rtl8723de/5.1.1.8_21285.20171026_COEX20170111-1414

Maybe try installing this one?

https://aur.archlinux.org/packages/rtlwifi_new-extended-dkms

It has fix for low signal on rtl8723de

I believe it’s a deepin problem, I will switch to cinnamon maybe

1 Like

Ya deepin is not exactly 100% always working with everything. Wifi does seem to have some issues as well as the network manager. You’ll know soon enough if you try another desktop.