Versiunea noastră din aprilie este disponibilă

Publicat de Bryanpwo pe 17 aprilie, 2021

Suntem mândri să ne anunțăm a doua versiune din 2021, iar aceasta este un pic mai mult decât o versiune ISO de reîmprospătare, așa că înainte de a apăsa butonul de descărcare și de a vă juca cu ea, stați liniștiți și lăsați-ne să vă informăm mai întâi, deoarece suntem foarte încântați de această versiune.

Discovery

Am discutat deja despre noile aspecte ale site-urilor noastre web, dar în acest caz, vreau să pun în centrul atenției wiki-ul nostru. Revista noastră Discovery a fost întreruptă din cauza lipsei de scriitori, iar acum a fost repornită ca bază de cunoștințe EndeavourOS atât pentru x86_64, cât și pentru ARM. Contribuțiile pe care le-a scris scriitorul nostru de la Discovery, Moses Narrow, sunt încă disponibile la rubrica Articole.

Cealaltă nouă caracteristică a bazei de cunoștințe sunt tutoriale video, la fel ca și articolele din wiki, această categorie se va extinde în timp și în acest moment conține tutoriale generale Linux și specifice Arch de pe canalele Youtube Chris Titus Tech și EF Linux. Foarte curând vor fi adăugate și videoclipuri de pe DistroTube, Eric Adams și TechHut pentru a îmbunătăți experiența.

Dorim să le mulțumim lui Chris Titus, Eric Adams, Derek Taylor, Ermanno Ferrari și Techhut pentru că ne-au dat consimțământul de a partaja videoclipurile lor pe Discovery.

Puteți vizita wiki-ul nostru reînnoit aici: https://discovery.endeavouros.com

Două situri noi de replicare a serverului de descărcare

De la ultima noastră versiune, am obținut două noi situri noi de replicare a serverului de descărcare în rețeaua noastră. Situl Easylee care se află în Olanda, oferită cu amabilitate de un entuziast Arch și un sit canadian de replicare oferit de membrul comunității noastre Freebird54. Din cauza unei erori din fluxul de actualizări curent, descărcarea unui ISO complet va necesita o repornire manuală după ce a fost descărcat 1 GB. De asemenea, până acum, descărcările (full ISO) în afara Canadei au fost raportate ca fiind lente. Descărcarea actualizărilor de pachete de la repertoriul de pachete este gestionată la fel de rapid ca și în cazul celorlalte situri de replica de descărcare. Cu toate acestea, pentru utilizatorii canadieni, aceast sit este o adăugire binevenită, cu o performanță mai mult decât acceptabilă.

ARM

Dezvoltarea EndeavourOS ARM se află într-un stadiu interesant în acest moment. Pudge testează noile dezvoltări realizate de jgmdev, tobetter și Jonathon pentru a rula kernelul Linux 5.11 și Wayland pe Odroid N2. Rezultatele par foarte promițătoare, dar este nevoie de ceva mai multe teste.

Pudge lucrează, de asemenea, cu membrii comunității Shjim și Lxn pentru a îmbunătăți procesul de instalare pe dispozitivul PineBook Pro. Ambele dezvoltări sunt într-un stadiu avansat și vom publica un anunț în acest sens foarte, foarte curând.

Deepin

Deepin a fost o opțiune încă de la primul nostru ISO care a livrat instalatorul de rețea în decembrie 2019. De când a fost lansată versiunea 20, Deepin a fost departe de a fi o experiență plăcută pe Arch și am continuat să o livrăm pentru că eram convinși că o performanță mai îmbunătățită și mai stabilă va ajunge în cele din urmă în repertoriul de pachete Arch. După luni de monitorizare și așteptare, îmbunătățirea performanțelor nu a sosit, așa că am decis să nu mai oferim Deepin ca una dintre opțiunile noastre DE pe instalatorul online.

BSPWM – EndeavourOS community edition

Lansarea din aprilie

Înainte de a vorbi despre cele două ediții noi și interesante pe care le livrează această versiune, încep cu actualizările obișnuite pe care le oferim la fiecare versiune de actualizare.

Mediul live și ediția Xfce offline sunt în curs de livrare:

Calamares 3.2.39.3-2
Firefox 87.0-2
Kernel Linux 5.11.14-arch-1-1-1
Mesa 21.0.2-1
nvidia-dkms 465.24.02-1

Îmbunătățiri:

 • Auto-login - Corectarea unei erori la DE care nu se deschide atunci când se alege auto-login în timpul instalării pe Calamares.

 • Trimiteți jurnalele la Pastebin - Calamares este acum livrat cu o funcție de trimitere a jurnalelor la Pastebin, ceea ce face ca urmărirea cauzei unei instalări eșuate să fie mai ușoară pentru noi, odată transmisă către platformele noastre comunitare.

 • Nvidia - Îmbunătățiri pentru pornirea calculatoarelor cu placă grafică Nvidia, atât pentru sistemele Live ISO, cât și pentru sistemele instalate, rezolvând problema driverului Nvidia care nu se activa după ce GRUB a pornit.

 • yad-eos - Problema legată de dimensiunea ferestrei pe instrumentele noastre EOS a fost rezolvată prin expedierea unei versiuni YAD bifurcate și îmbunătățite, pachetul pe care se bazează instrumentele noastre, în repertoriul nostru de pachete se numește yad-eos.

 • Butonul de actualizare - Butonul de actualizare pentru aplicația noastră de bun venit a fost eliminat din mediul Live, deoarece nu este necesar pentru a actualiza instrumentul în sine și, în cele din urmă, făcea ca aplicația de bun venit să nu mai apară înapoi după ce se făcea clic pe butonul de actualizare, făcând imposibilă o instalare.

 • Virtualbox oracle extension - Pachetul de extensii Oracle, necesar pentru a activa funcția USB pe Virtualbox, a fost adăugat la repertoriul nostru de pachete. (nu este instalat în mod implicit)

 • Reflector-simple - Reflector simple din aplicația Welcome arată acum o fereastră de progres atunci când se clasifică siturile noi de replicare a serverelor de descărcare

 • Clean-up - O curățare amănunțită a pachetelor noastre pentru a menține ISO-ul nostru sub 2GB.

New software news button

Noi caracteristici ale aplicației Welcome:

 • Pacdiff - Un instrument esențial pentru a gestiona modificările din fișierele de configurare a sistemului și a pachetelor. Butonul Pacdiff din Welcome pornește Pacdiff cu sprijinul unui instrument cu o interfață grafică care facilitează vizualizarea și fuzionarea modificărilor.

 • Noutăți software - Un nou buton care informează utilizatorul cu privire la soluțiile importante de rezolvare a problemelor sau soluții pentru erori, modificări sau intervenții manuale. Această funcție este făcută special pentru utilizatorii noștri care nu vizitează frecvent platformele comunității noastre.

 • Descărcați mai multe imagini de fundal EndeavourOS - Acest buton descarcă imaginile de fundal clasice pe care le-am folosit ca implicite în versiunile anterioare și o selecție de imagini de fundal realizate de comunitate, cu adăugiri sau modificări la fiecare versiune.

 • Alegeți una dintre imaginile de fundal EndeavourOS - vă permite să alegeți imaginile de fundal și să le afișați pe zona de lucru cu câteva clicuri simple.


Sway – EndeavourOS community edition

BSPWM și Sway

După luni întregi de discuții și tachinări, suntem mândri să anunțăm alte două ediții comunitare, ARM fiind primul, managerii de ferestre de tip tiling BSPWM și Sway.

BSPWM este un manager de ferestre de tip tiling care se bazează pe Xorg, iar Sway fiind înlocuitorul i3-wm care rulează pe Wayland. Ambele ediții sunt personalizate de către membrii comunității noastre cu o notă de EndeavourOS și pot rula independent sau deasupra unui DE. Cele livrate pe ISO nu se bazează pe un DE specific pentru a le menține ușoare.

Aceste ediții nu ar fi fost posibile fără munca asiduă și contribuția membrilor comunității noastre:

BSPWM - Penguin1, Ramblinwreck, Elloquin, UbikOne, Odiouslmp, Shjim, Xircon, Pudge și Flyingcakes.

Sway - Odiouslmp, Ringo, Morten-b, Shjim și Elloquin.

Avertizare Sway și mașini virtuale

Dacă sunteți curioși să încercați Sway pe o mașină virtuală, trebuie să știți că nu va funcționa din start pe majoritatea mașinilor virtuale, deoarece compozitorul Wayland nu este suportat pe acestea. Au existat succese cu instalarea kernelului Zen pe mașina virtuală, dar vă sfătuim să vizitați forumul nostru și să cereți ajutorul comunității dacă intenționați să faceți acest lucru.

Ediții comunitare

Am creat acum o pagină Github pentru a face ca viitoarele ediții comunitare să fie puțin mai detaliate și mai ușor de implementat. Dacă aveți o idee pentru o altă ediție a comunității, contactați-ne pe forum și încercați să implicați cât mai mulți membri ai comunității ca dumneavoastră pentru a realiza ideea respectivă. Puteți arunca o privire la pagina noastră de aici:

https://github.com/EndeavourOS-Community-Editions

Sperăm că sunteți la fel de încântați ca și noi de această versiune, puteți descărca ISO-ul de aici.
Conectați-vă cu noi:

2 Likes