Următoarea noastră versiune se apropie de data lansării

Publicat inițial la: https://endeavouros.com/news/our-next-release-is-nearing-its-due-date/

Așteptarea aproape s-a încheiat, după două amânări, în sfârșit, putem anunța lansarea celui mai nou ISO al nostru …

Înainte de a intra în detalii cu lista foarte interesantă de îmbunătățiri și funcții noi ce viitoarea lansare va aduce, vă voi oferi și o actualizare cu privire la alte proiecte la care vă puteți aștepta foarte curând, așa că începem…

Indicații video despre Arch Linux în Discovery

Avem deja un wiki pe situl EndeavourOS și câteva articole suplimentare pe situl Discovery pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.

Am observat ca că o mulțime de utilizatori caută pe internet videoclipuri cu soluții atunci întâmpină o problemă și adesea videoclipurile implică soluții care sunt adresate în special utilizatorilor de Ubuntu sau Debian și o mulțime de utilizatori noi se blochează după efectuarea primilor pași.

Acesta este motivul pentru care vă vom prezenta un loc unde puteți găsi o selecție de videoclipuri de înaltă calitate, cu instrucțiuni clare și ușoare pentru a vă ajuta să rezolvați o problemă pe măsură ce utilizați EndeavourOS.

Dorim să mulțumim lui Derek Taylor (Distrotube), Chris Titus Tech și Eric Adams pentru că au dat permisiunea de a împărtăși videoclipurile lor pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor noștri.

Puteți găsi o selecție a videoclipurilor lor pe Discovery mai târziu în această lună și nu uitați să apreciați videoclipul sau să vă abonați la canalele lor dacă v-au fost utile.

Site tradus

Mai devreme, v-am informat că situl nostru web va avea versiuni traduse, situl va fi tradus în spaniolă, rusă, română, poloneză, greacă, germană și franceză.

Speram să prezentăm primele situri web traduse în franceză, germană, spaniolă și rusă în iunie, urmate de celelalte limbi.

Căutăm în continuare voluntari care ne pot ajuta cu traduceri pentru limbile italiană, portugheză și, bineînțeles, alte limbi. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați pe forumul nostru sau pe canalul de mesagerie Telegram, puteți utiliza și formularul de contact de pe situl web.

Tematica spațiului de lucru

Am decis să renunțăm la tematica fiecărui spațiu de lucru, datorită reacțiilor entuziaste pe care le-am primit la lansarea din decembrie. Începând cu lansarea noastră viitoare, toate spațiile de lucru oferite prin instalatorul online vor fi instalate cu tematică neschimbată, cu opțiunea de a instala fundalul nostru personalizat. Așadar, spre deosebire de lansarea din decembrie, XFCE va fi instalat cu tematica nemodificată.

Instalarea noastră offline XFCE va fi în continuare furnizată cu versiune tematică.

Lansarea din aprilie

Lansarea din aprilie va aduce câteva modificări majore la care am lucrat în ultimele luni, unele dintre acestea sunt:

Pornire ISO universală, astfel încât sistemul ce integrează o placă grafică NVIDIA poate acum să pornească cu acest ISO.

Personalizare nouă Calamares

Criptare LUKS

În timpul instalării, va apărea o fereastră de terminal pentru a arăta progresul instalării. Acest lucru este pentru a evita ca utilizatorii să renunțe prematur la instalare, deoarece bara de procese din Calamares pare a fi blocată, în timp ce sistemul de instalare se desfășoară fără piedică.

Punctul nostru de descărcare va fi instalat ca alegere inițială, lângă punctul de descărcare Github existent. Pentru sistemele care rulează EndeavourOS deja, va exista un transfer simplu prin aplicația de bun venit disponibilă.

Toate spațiile de lucru oferite prin instalatorul online vor fi instalate cu tematică neschimbată, instalatorul offline va instala XFCE-ul nostru tematic, așa cum este experimentat în mediul Live.

O soluție pentru pornirea duală

Aplicație de bun venit tradusă în germană, spaniolă, franceză, română și italiană.

Pahis - un script care arată istoricul unuia sau al tuturor pachetelor.

Instrumente de jurnal EndeavourOS - o aplicație cu interfață grafică pentru a ajuta la postarea fișierelor de jurnal când raportați o eroare.

Toate driverele inutile vor fi eliminate automat în ultima fază a instalării.

Și…

endeavouros_i3

Da, această versiune va livra mult așteptatul i3-wm configurat pur și simplu pentru vă stimula avântul cu el.

Configurația folosește doar LXappearance a putea gestiona tematici GTK, astfel încât nu folosește un spațiu de lucru ca bază.

Lansarea din aprilie va fi disponibilă pe:

Duminică de Paști 12 aprilie.

2 Likes