Η ημερομηνία της επόμενης έκδοσής μας πλησιάζει


Δημοσιεύθηκε στις 9 Απριλίου, 2020 από Bryanpwo
Η αναμονή σχεδόν τελείωσε, μετά από δύο αναβολές, μπορούμε τελικά να ανακοινώσουμε την έκδοση του νεώτερου ISO μας …
Πριν προχωρήσω σε λεπτομέρειες με τον πολύ συναρπαστικό κατάλογο των βελτιώσεων και των νέων δυνατοτήτων με τις έρχεται η επερχόμενη έκδοση, θα σας κάνω επίσης μια ενημέρωση για άλλα projects που μπορείτε να περιμένετε πολύ σύντομα, οπότε, φύγαμε …

Videoσυμβουλές για το Arch Linux στο Discovery

Έχουμε ήδη ένα wiki στην ιστοσελίδα του EndeavourOS και μερικά επιπλέον άρθρα στην ιστοσελίδα του Discovery για να βελτιώσουμε την εμπειρία του χρήστη. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί χρήστες αναζητούν στο Διαδίκτυο βίντεο όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα για την επίλυσή του και συχνά περιλαμβάνουν λύσεις που απευθύνονται ειδικά στους χρήστες του Ubuntu ή του Debian και πολλοί νέοι χρήστες κολλάνε μετά την εκτέλεση των δύο πρώτων βημάτων.

Αυτός είναι ο λόγος που θα σας παρουσιάσουμε ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε μια επιλογή με βίντεο υψηλής ποιότητας με σαφείς και εύκολες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να λύσετε ένα πρόβλημα κατά την εκτέλεση του EndeavourOS.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Derek Taylor (Distrotube), τον Chris Titus Tech και τον Eric Adams για την έγκρισή τους για να μοιραστούν τα βίντεό τους για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών μας.

Μπορείτε να βρείτε μια επιλογή από τα βίντεό τους στο Discovery αργότερα αυτό το μήνα και μην ξεχάσετε να δώσετε ένα like στο βίντεο ή να εγγραφείτε στα κανάλια τους, αν ήταν χρήσιμο για εσάς.

Μετάφραση της ιστοσελίδας

Νωρίτερα, σας ενημέρωσα ότι ο ιστότοπός μας πρόκειται να μεταφραστεί, η ιστοσελίδα πρόκειτα να μεταφραστεί στα ισπανικά, ρωσικά, ρουμανικά, πολωνικά, ελληνικά, γερμανικά και γαλλικά.

Ελπίζουμε να παρουσιάσουμε τους πρώτους μεταφρασμένους ιστότοπους στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά και τα ρωσικά τον Ιούνιο, ακολουθούμενους από τις άλλες γλώσσες.

Ψάχνουμε ακόμα εθελοντές που μπορούν να μας βοηθήσουν με ιταλικά, πορτογαλικά και φυσικά άλλες γλώσσες. Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας στο φόρουμ ή στο Telegram μας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα.

Desktop Environment theming

Αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τα θέματα κάθε επιφάνειας εργασίας, λόγω των ενθουσιωδών αντιδράσεων που λάβαμε κατά την έκδοσή μας του Δεκεμβρίου. Ξεκινώντας από την επερχόμενη έκδοση μας, όλα τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας στον net-installer θα εγκαθίστανται με το vanilla θέμα τους με την επιλογή να εγκαταστήσετε την επώνυμη ταπετσαρία μας. Έτσι, σε αντίθεση με την έκδοση του Δεκεμβρίου, το XFCE θα εγκατασταθεί επίσης με το vanilla θέμα του.

Η offline εγκατάσταση του XFCE μας θα εξακολουθήσει να φορτώνεται στην δική μας θεματική έκδοση.

Η κυκλοφορία του Απριλίου

Η έκδοση του Απριλίου θα περιέχει μερικές σημαντικές αλλαγές που δουλεύουμε τους τελευταίους λίγους μήνες, μερικές από τις οποίες είναι:

 • Καθολική εκκίνηση ISO, ώστε τα συστήματα NVIDIA να μπορούν πλέον να εκκινήσουν το ISO.
 • Νέο branding του Calamares
 • LUKS encryption
 • Κατά την εγκατάσταση, θα εμφανίζεται ένα παράθυρο τερματικού για να δείχνει την πρόοδο της εγκατάστασης. Αυτό γίνεται ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων από τους χρήστες, δεδομένου ότι η μπάρα προόδου του Calamares δείχνει ότι είναι σταματημένη, ενώ το σύστημα προχωρά χωρίς εμπόδια.
 • Ο δικός μας καθρέφτης θα εγκαθίσταται ως πρώτη επιλογή, δίπλα στον ήδη υπάρχοντα καθρέφτη του Github. Για τα ήδη λειτουργούντα συστήματα, θα υπάρχει μια απλή μεταφορά μέσω της διαθέσιμης εφαρμογής καλωσορίσματος.
 • Όλα τα Περιβάλλοντα Επιφάνειας Εργασίας εγκαθίστανται με το vanilla θέμα τους στον net-installer, ο offline installer θα εγκαθιστά το δικό μας θέμα XFCE όπως φαίνεται στο Live περιβάλλον.
 • Επιδιόρθωση για το dual booting.
 • Pahis ένα script που δείχνει το ιστορικό ενός ή όλων των πακέτων.
 • EndeavourOS log tools (εργαλεία καταγραφής) μια εφαρμογή GUI για να βοηθήσει να δημοσιεύσετε τα αρχεία καταγραφής κατά την αναφορά ενός σφάλματος.
 • Όλοι οι περιττοί οδηγοί θα αφαιρούνται αυτόματα κατά την τελευταία φάση της εγκατάστασης.
 • Και…

  Ναι, αυτή η κυκλοφορία θα έρθει με τον πολυαναμενόμενο i3-wm απλά διαμορφωμένο για να κάνετε την πρώτη σας εκκίνηση μαζί του.

Το set-up χρησιμοποιεί μόνο LXappearance για να είναι σε θέση να χειρίζεται θέματα GTK, επομένως δεν χρησιμοποιεί ένα περιβάλλον εργασίας (Desktop) ως βάση.

Η κυκλοφορία του Απριλίου θα είναι διαθέσιμη στις:
12 Απριλίου (σημ. δική μου, Κυριακή του Πάσχα για αυτούς)

Follow us

Η ανακοίνωση (στο site) εδώ:

2 Likes