Μια έκκληση για κοινή ευπρέπεια

Δημοσιεύτηκε στις [13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020] by Bryanpwo

Όπως γνωρίζετε, η συντριπτική πλειοψηφία των διανομών Linux και των προγραμμάτων λογισμικού ανοιχτού κώδικα διαχειρίζονται από ενθουσιώδεις λάτρεις, που διατηρούν ζωντανή τη δυναμική και την αποδίδουν πίσω σε αυτή την υπέροχη κοινότητα. Το EndeavourOS δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Από την έναρξη του net-installer & μετά, η κοινότητά μας αυξάνεται σταθερά με ενθουσιώδεις λάτρεις του Linux σε όλο τον κόσμο και είμαστε πολύ ευγνώμονες να σας υποδεχτούμε όλους.

Ο αριθμός των μελών της κοινότητας που ασχολούνται με τη γενική ανάπτυξη του έργου αυξάνεται επίσης και χάρη σε αυτά, η ανάπτυξη κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός.

Πρόσφατα, συναντήσαμε μερικά μέλη της κοινότητας που είχαν σπουδαίες ιδέες για το έργο, αλλά είχαν ήδη ξεκινήσει την πρωτοβουλία τους χωρίς να μας συμβουλευτούν. Απλά μας ενημέρωναν για την ύπαρξη του έργου χωρίς να μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο ή τον άνθρωπο πίσω του.

Ξέρω, τι μπορεί να νομίζετε, ότι δεν έχουμε νομικό έδαφος για να σταθούμε, ότι θα έπρεπε να έχουμε τακτοποιήσει τις υποθέσεις μας πριν αρχίσουμε και ότι οι προθέσεις προέρχονται από καλή μεριά.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης με τον οποίο έχουμε πρόβλημα.

Το EndeavourOS είναι ένα μέτριο έργο με το ίδιο περιορισμένους πόρους. Σύντομα θα έρθει ο ετήσιος λογαριασμός μας για την υποδομή και οι δωρεές για τις οποίες είμαστε ευγνώμονες δεν θα μας καλύψουν σε αυτό. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το έχουμε υπολογίσει στο μελλοντικό μας σχέδιο, οπότε στο EndeavourOS δεν θα πέσει μαύρο στο εγγύς μέλλον.

Εχοντας εξηγήσει αυτό, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να προστατευτεί το εμπορικό σήμα νομικά και να διεκδικήσουμε κάθε διεθνές όνομα domain παγκοσμίως.

Εάν έχετε μια ιδέα που θα μπορούσε να βελτιώσει τo EndeavourOS, είτε πρόκειται για παρουσία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, είτε μεταφρασμένο ιστότοπο ή οτιδήποτε άλλο. Σας παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε την κοινή ευπρέπεια να μιλήσετε μαζί μας πριν ενεργήσετε.

Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ιδέα, αλλά με επικοινωνία και κοινή ευπρέπεια, η πόρτα και τα αυτιά μας θα είναι ορθάνοιχτα για σας.

Σαν τελευταία σημείωση, σας παραπέμπω σε ένα άρθρο που έγραψα τον Δεκέμβριο, το οποίο εξηγεί τα σχέδιά μας για το 2020.

2 Likes