Niedługo w wolnym czasie zainstaluje Endeavour. Zmieniam
dystrybucje z Linux Mint na Endeavouros.
Wczoraj aktywowałam/założyłam konta na Netflix i Tidal (stream muzyki).
Czy po zmianie z jednego linuxa na inny linux nie będe miała problemów z zalogowaniem sie na Tidal i Netflix – i nie będe miała problemów z ich korzystaniem ?
hej!
Tidala nie używam, ale w Firefox nie mam żadnego problemu z Netflix - aczkolwiek mało go oglądam na laptopie.
Ja jestem klientem Spotify i używam aplikacji z flathub’a - nie mam z nim najmniejszych problemów.
Dzieki za odp , ale mi działa wszystko na linux mint ale obawiam się że jak zainstaluje Endavouros ( czyli usunę LINUX MINT i w jego miejsce zainstaluje Endavouros) to nie bede mogł uzywac Tidal i Netflixa
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, to utwórz live usb/dvd i uruchom najpierw system bez instalacji. Wtedy będziesz mógł zalogować się do tych serwisów i sprawdzić czy działają oraz dodatkowo sprawdzić, czy Twój sprzęt jest wspierany.
lub maszyna wirtualna z odpowiednią instalacją.Iso na żywo również powinno działać, ale maszyna wirtualna jest najlepsza do testowania funkcji i oprogramowania…
W rzeczywistości nie można instalować nowych w sesji na żywo.
Nie sądzę jednak, żeby to nie działało, jeśli działało na Mincie.
Jak bedzie działać Netflix i Tidal na live usb ENDAVOUROS to rozumiem że spokojnie mogę korzystać z usługi Tidal i Netflix po usunięciu Linux Mint i instalacji na jego miejsce Endavouros ?
Wiem, że lekko nie w czas, ale całkiem zapomniałem, że to forum wspiera też nasze locale, powiedzmy Odnośnie tematu, nie ma najmniejszego znaczenia jakiego systemu używasz. Zarejestrowane konto będzie działac na każdym systemie, włącznie z Android na telefonie, jesli subskrypcja to obejmuje.