The installer keeps failing when I try to dual boot it with win10

Log: https://termbin.com/6ai3b

2022-10-08 - 14:54:23 [1]: void Calamares::ViewManager::onInstallationFailed(const QString&, const QString&)
    ERROR: Installation failed: "The installer failed to delete partition /dev/nvme0n1." 
2022-10-08 - 14:54:23 [6]:     .. - message: "The installer failed to delete partition /dev/nvme0n1." 
2022-10-08 - 14:54:23 [6]:     .. - details: 
Delete partition ‘/dev/nvme0n1p7’ (229.15 GiB, ext4)


Job: Delete file system on ‘/dev/nvme0n1p7’


Command: wipefs --all /dev/nvme0n1p7

Failed to erase filesystem signature on partition ‘/dev/nvme0n1p7’.

Could not delete file system on ‘/dev/nvme0n1p7’.

Could you post the output of

sudo parted -l

?

And perhaps give some more info on what options are you choosing in the installer to install EnOS next to Windows.

1 Like

I will try to start it again with an iso file redownload and flash drive reformatted and see if that will fix it.

Before you jump into doing it all again please respond to @pebcak with the output of

sudo parted -l

Edit:

You have selected something wrong in the partitioning stage.

2022-10-08 - 14:29:44 [6]:     .. Running ("mount", "-o", "ro,noload", "/dev/nvme0n1p7", "/tmp/calamares-ajRcyD") 
2022-10-08 - 14:29:44 [6]:     .. Target cmd: ("mount", "-o", "ro,noload", "/dev/nvme0n1p7", "/tmp/calamares-ajRcyD") Exit code: 32 output:
 mount: /tmp/calamares-ajRcyD: /dev/nvme0n1p7 already mounted on /tmp/calamares-root-o5nnansq.
       dmesg(1) may have more information after failed mount system call.

Sorry for wasting people’s time but I redownloaded eos and redid everything and that fixed it. I used Rufus this time instead of Etcher and reformatted the 32gb flash drive a few times.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.