Stocarea în cloud și mediul înconjurător

Postat pe 24 SEPTEMBRIE 2019 De Bryanpwo: https://endeavouros.com/news/the-cloud-and-the-environment/

În trecut, cumpăram o rolă de film pentru a ne eterniza prețioasele amintiri cu cei dragi nouă, evenimente sociale și sărbători. Odată ce filmul era developat, sortam fotografiile noastre într-un album pentru a le arhiva și pentru a le răsfoi când ne simțeam nostalgici.

Nu încerc să te conving că acelea erau zilele în care totul era mai bine, deși cine își amintește emoția de a-ți ridica plicul de la studioul fotografic și de a cauta nerăbdător acea fotografie pentru a vedea dacă a fost făcută exact așa cum ți-ai imaginat, în timp ce faceai poza?

Nu, în zilele noastre fotografiile tale sunt imediat afișate și apoi stocate în cloud. Gata cu zilele de așteptare pentru rezultate și nici alte albume prăfuite care să-ți înghesuie spațiul personal, în schimb acestea sunt depozitate în siguranță și la vedere în cloud. Asta face ca totul să fie curat și sortat …………. oare așa să fie?

În zilele noastre, documentarea se face la simpla apăsare a unui deget, iar stocarea în cloud disponibilă pentru un grup foarte mare de oameni și atunci când stocarea ta a ajuns la limita capacității, o poți extinde cu un simplu clic și costă doar puțin mai mult decât plăteai deja.

Pe vremuri, oamenii erau mai selectivi la făcutul pozelor, pur și simplu pentru că nu puteau cumpăra o rolă nouă de film în locația în care se aflau sau nu vroiau să cheltuie mai mulți bani pe rolele de film.

În aceste zile putem face fotografii sau înregistra videoclipuri private „la nesfârșit” și dacă dispozitivul tău își atinge capacitatea de stocare, transferi stocarea locală pe cea în cloud și poți începe din nou.

Nici eu nu sunt un sfânt în acest sens, dar de curând am început să realizez că de fiecare dată când măresc stocarea în cloud, consum mai multă energie pentru a face ca un server să-mi păstreze amintirile.

Așa că am început să arunc o privire asupra fișierelor mele, a fotografiilor și a filmelor care erau stocate pe mai multe servicii de stocare cloud și am găsit o mulțime de documente care nu mai erau relevante, fotografii și videoclipuri pe care nu-mi aminteam de ce le-am salvat sau mi-am amintit, dar semnificația și amuzamentul contextului și-a pierdut farmecul de-a lungul anilor.

Am început o curățenie digitală și am unificat totul într-un singur serviciu de stocare cloud. Nu numai că este mai eficient, dar de asemenea economisește energia pentru ca un server să ruleze suplimentar în beneficiul tău. Consumul de energie ar putea suna nesemnificativ pentru un singur utilizator, dar imaginează-ți un centru de date plin de servere care consumă energie, generând căldură și apoi imaginează-ți efectul dacă toată lumea cu acces la stocarea în cloud și-ar curăța spațiul digital din când în când, înainte de a crește spațiul de stocare.

Casa ta are nevoie de o curățenie generală, din când în când, de ce nu și spațiul tău digital? Îți limpezește mintea, ți-e mai bine la portofel, dar cel mai ales e în beneficiul aceastei planete incredibile pe care trăim …

2 Likes