Salut, faceți cunoștință cu EndeavourOS!

Postat pe 28 SEPTEMBRIE 2019 De Bryanpwo: https://endeavouros.com/news/hi-meet-endeavouros/


Luați o cană de cafea sau ceai, găsiți un scaun confortabil și așezați-vă comod, pentru că avem multe să vă spunem. Așa că, fără alte ocolișuri, încep prin a spune:

Bună ziua și bine ați venit, faceți cunoștință cu EndeavourOS!

Nu, nu mi-am pierdut mințile. Știu că ne-am lansat la 15 iulie, dar o mulțime de oameni nu știu care este poziția noastră și pentru că acum intrăm în următoarea etapă, cred că o reintroducere adecvată este necesară. Această etapă următoare va oferi ,de asemenea, o identitate mai definită a sistemului de operare EndeavourOS

EndeavourOS vizează grupul de “distro-hoppers*” care caută o provocare nouă în experiența lor Linux, prin experimentare, gata să-și bată capul cu Archlinux într-un mediu prietenos. De asemenea, vizăm grupul de oameni care sunt familiarizați cu Archlinux, dar care doresc un acces rapid și ușor la acesta, fără a fi nevoie să elimine o mulțime de pachete software de care nu au nevoie.

Aduceți înapoi Antergos

Când EndeavourOS a fost prezentat ca un plan, am fost imediat evidențiați ca fiind succesorul Antergos. Chiar dacă am lămurit încă de la început că nu vom merge pe același drum ca și Antergos, în ciuda articolelor noastre și a altor explicații în acest sens, acest lucru ne bântuie până în prezent.

Primul obiectiv a fost adăpostirea fostei comunități Antergos pe o altă platformă. Întrucât această comunitate era deja familiarizată cu cele mai importante comenzi pentru a rula un sistem bazat pe Arch, dar nu voia să piardă legătura comunitară prietenoasă care a fost creată de-a lungul anilor.

A fost și nu va fi niciodată viziunea noastră de a oferi o experiență bogată în caracteristici și gata scoasă din cutie.

În schimb, vă oferim oportunitatea de a crea un sistem adaptat nevoilor dvs. cu o comunitate prietenoasă și utilă în spatele dvs., împreună cu câteva instrumente pentru a vă familiariza cu terminalul și sistemul de operare.

Pamac

Am ales în mod intenționat să livrăm asistentul AUR Yay în locul administratorului popular de pachete GUI Pacman. Yay este un instrument puternic și oferă utilizatorului o mai bună înțelegere a ceea ce instalează pe sistemul lor. De asemenea, nu necesită nicio modificare de la noi pentru al rula pe orice mediu desktop, astfel încât unul dintre cele mai importante instrumente din sistemul nostru nu este afectat de actualizările vreunui mediu desktop.

Nu vă vom descuraja niciodată sau nu vă vom judeca pentru instalarea unor astfel de administratori de pachete GUI sau chiar Snaps sau Flatpak. Așa cum am scris deja, sunteți liber să personalizați sistemul după bunul plac și dacă vă confruntați cu o problemă cu una dintre aceste soluții, nu ezitați să solicitați ajutor comunității.

Discovery


Într-o postare anterioară, am anunțat că vom lansa revista Discovery care vă oferă o perspectivă mai bună a comenzilor Arch și pune lumina reflectoarelor pe unele pachete și aplicații.

Planul inițial era să prezinte această revistă ca un fișier descărcabil într-un aspect asemănător unei reviste, cu o ediție trimestrială.

Ca să fiu sincer, m-am străduit să-l soluționez pentru că atât de multe idei legate de acest plan au început să-mi apară. Așa că mi-am reorganizat ideile și am venit cu următorul plan, nu va fi doar o revistă, ci un instrument puternic informațional pentru a îmbunătăți experiența EndeavourOS.

Discovery, explorează-ți efortul

Pentru a consolida ideea de a fi un instrument informațional puternic, Discovery va fi prezentat ca o platformă online care va fi reîmprospătată cu articole noi despre știri Linux, o prezentare mai aprofundată a comenzilor Arch, aspecte specifice pentru o varietate de aplicații, pachete și jocuri. , orice pentru a vă îmbogăți experiența EndeavourOS.

Platforma de evidențiere a comunității

Discovery va oferi, de asemenea, oportunitatea de a vă prezenta contribuția și de a o împărtăși comunității. Aceste contribuții pot varia de la o soluție într-un mediu desktop, un joc sau un instrument / script pe care l-ați creat sau un articol pe care doriți să-l scrieți despre experiența dvs. despre noi, Linux și tehnologie în general. Nu lăsați abilitățile dvs. de scriere și / sau engleză să vă împiedice să contribuiți, articolul dvs. va fi editat de o echipă mică din comunitate.

Wiki versus Discovery

Wiki va conține articole în legătură cu repertoriul Arch și Discovery va acoperi soluții din repertoriul AUR și soluții de rezolvare sau scripturi create de comunitate.

Discovery va fi lansat pe:

1 noiembrie 2019

Vă vom oferi detaliile cu privire la modul de trimitere a unui articol după lansarea site-ului, astfel veți avea o idee mai bună despre ce este vorba cu această platformă .

Instalatorul on-line


Ca și instalatorul nostru off-line, folosim Calamares și ca și instalator on-line. Avantajul pentru noi este că suntem capabili să oferim un ISO care conține un program de instalare pentru ambele opțiuni.

În cadrul programului de instalare, veți avea două opțiuni din care să alegeți, instalatorul curent offline care instalează mediul desktop Xfce și instalatorul on-line unde puteți alege un mediu desktop pe care doriți să îl instalați.

Configurație desktop

Toate mediile desktop vor fi livrate cu

Meniu GRUB EndeavourOS

Leafpad

Nvidia-installer-dkms

GTOP

GParted

Firefox

Yay

Nano

Transmisision

Broadcom-wl-dkms

EndeavourOS Welcome

Post-instalare

După procesul de instalare, sistemul va porni cu mediul desktop ales fără modificări, gata de configurare după bunul plac.

Pentru a face acest proces mai convenabil, veți primi un meniu de bun venit cu link-uri către:

Inițializează sincronizarea

Verificarea actualizărilor

Articolul wiki de gestionare a pachetelor

Articole wiki legate de hardware

Articolul Yay wiki

Link util pentruforum

De asemenea, vă oferă opțiunea de a instala unele pachete de bază din repertoriul Arch cu un singur clic, cum ar fi:

Gufw (Firewall)

LibreOffice

Cromium

Notificator de actualizări

Bluetooth

Tema EndeavourOS

Pentru cei cărora le place tema noastră, nu vă faceți griji, ne-am gândit și la voi. Fiecare mediu desktop va avea opțiunea în meniu pentru a instala tema noastră cu un simplu clic.

În acest fel, ne ocupăm atât de utilizatorii care doresc un mediu desktop aproape fără modificări, cât și de cei care își doresc un mediu desktop cu temă într-un mod simplu și elegant .

Medii desktop

După cum vă puteți imagina, aceasta este o operațiune destul de ambițioasă și pentru a executa acest lucru în mod corect vom lansa instalatorul on-line în trei etape.

Prima lansare (prima etapă)

Xfce, Plasma, Cinnamon, Mate și versiunea simplă fără mediu desktop.

A doua lansare (a doua etapă)

Gnome, Budgie, Deepin și Lxqt.

A treia lansare (etapa finală)

Openbox și i3-wm.

Prima versiune va fi disponibilă pe:

15 noiembrie 2019

Fiți atenți la canalele noastre, deoarece în săptămânile viitoare vă vom oferi mai multe noutăți despre instalatorul on-line…

4 Likes