Salliiko EndeavourOS graafiset pakettiasentajat?

Käännös alkuperäisestä: https://forum.endeavouros.com/t/does-endeavouros-allow-gui-package-installers/23110/1

Tämä artikkeli tarjoaa asiasta taustatietoja (pitkä lukukokemus…).

kuva

Kun aloitimme matkamme siitä, mihin Antergos päättyi, ensimmäinen päätöksemme oli olla ottamatta Pamacia oletusarvoisesti mukaan tähän hankkeeseen.
Tähän päivään asti tämä päätös ei ole suosituin tekemämme päätös, ja saamme melko usein huomautuksia tai kysymyksiä siitä, että järjestelmässämme ei ole GUI-ohjelmistokeskusta.
*“Miksi emme siis sisällytä sitä nyt, jotta käyttäjäkokemusta voidaan parantaa ja yhteisöä kuunnella?”, saatat ihmetellä.
Sallikaa minun selittää.

“Pamac meni rikki, miksi ette tee mitään korjataksenne tätä elintärkeää pakettia, onhan se kuitenkin järjestelmän sydän!?!!”

kuva

Tämä aihe oli yksi Antergos-foorumia vaivaavista “tapahtumista”.

Niille, jotka eivät tunne Antergosia, se oli Arch-pohjainen distro, jossa oli GUI-verkkoasennusohjelma nimeltä Cnchi ja joka tarjosi periaatteessa samat vaihtoehdot kuin EndeavourOS nyt.
Kuten tämäkin projekti, Antergos toimi synkronoidusti Arch Linuxin kanssa useimpien pakettien osalta ja he kuuntelivat yhteisöä hyvin tarkasti alussa.
Tyylikkään ulkoasun vuoksi jokainen DE varustettiin heidän ainutlaatuisella teemoittelullaan, ja he alkoivat lisätä eniten kysyttyjä sovelluksia omaan pakettivarastoonsa.
Tästä päätöksestä tuli lopulta projektin akilleenkantapää, ja se oli yksi syy siihen, että kehittäjät heittivät pyyhkeen kehään.

Just sudo it

linux-sudo

Kuten voitte kuvitella, Pamac oli yksi niistä paketeista, jotka lisättiin oletusarvoisesti, samalla huomauttaen, että Antergosin kehittäjät eivät olleet vastuussa näistä paketeista.
Kun Pamac meni rikki upstreamissa, yhteisö antoi aina ratkaisuja, jotka olivat päätekeskeisiä, ja kun upstream-virhe oli vielä olemassa, suurin osa yhteisön jäsenistä näki päätteen väliaikaisena ratkaisuna korjaukseen asti, jonka jälkeen yleisimmät komennot menetettiin.

Pamacin oletusasennus loi odotuksia uusille käyttäjille. Se on GUI-paketinhallintaohjelma tai kääre, tai miksi ikinä haluatkin kutsua tällaisia työkaluja, jotka toimitettiin jakelupalvelun mukana. Se tarjosi käyttäjälle GUI-asennusohjelman, jonka he jopa “kehittivät itse”. Heidän on siis varmaan helppo korjata se, eikö niin?!!?

Antergosin pakettivarasto ja sen omat paketit asettavat lisäpaineita kehittäjille, emmekä halunneet kulkea sitä tietä.
Oikeudenmukaisuuden nimissä Antergos luotiin erilaisen vision pohjalta. Koodin kirjoittaminen oli kehitystiimille tuttua, ja Cnchi oli heidän lapsensa, levityksen varsinainen sydän. Sen myötä he saivat omistautuneen yhteisön.
Antergos oli alun perin Cnchi, ja kaikki muu oli vasta myöhemmin.

Lähtökohtamme oli säilyttää tämä yhteisö eikä kehittää uutta pakettia, joka on levityksen sydän. Antergos-foorumin entisinä moderaattoreina aloimme rakentaa distroa Antergosin akilleen kantapää tuoreessa muistissa ja päätimme olla lähes anteeksipyytelemättömiä siitä, että meillä ei ole oletuksena GUI-ohjelmistonhallintaohjelmaa, ottaaksemme pois tämän odotuksen.

Tämä odotus oli ja on edelleen syy siihen, miksi emme sisällytä GUI-pakettien asentajaa, kääreitä tai ohjelmistokeskusta.

Päätekeskeinen jakelu

Yllä oleva kuva on tilannekuva ensimmäisestä verkkosivustostamme ensimmäisen ISO-julkaisun aikaan. Tuolloin monet ihmiset etsivät lähes kuumeisesti GUI-ohjelmistokeskusta ja luulivat joko, että kyseessä oli bugi, aloittelijan virhe tai että se liittyi siihen, että jakelu ei ollut kypsä.

Vaikka mainitsimme sen verkkosivustolla, viesti siitä, että emme tarjoa oletusarvoisesti GUI-ohjelmistokeskusta, ei ollut riittävän selkeä useimmille uusille käyttäjille. Siksi lisäsimme maininnan “päätekeskeinen jakelu”.

Se oli ja on syy, miksi tämä iskulause on olemassa, vain odotusten selventämiseksi ja lähinnä kehitystiimin paineiden minimoimiseksi.

Tarkoittaako tämä, että sanonta on identiteettimme? Ehdottomasti ei!

EndeavourOS on Archin asennuksen pikaväylä, johon on lisätty joitakin itse kehittämiämme työkaluja, eikä kaikkia näitä työkaluja ole edes asennettu oletusarvoisesti.
Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden tutustua Archiin samalla ystävällisellä yhteisöllisyydellä, josta Antergos tunnettiin, ja käytitpä FOSS-sovelluksia, suljetun lähdekoodin sovelluksia, näiden yhdistelmää ja käytätkö pelkästään päätelaitetta vai GUI-työkaluja, se on sinusta kiinni, kyse on matkasta kanssamme!
Koska uskomme, että juuri SITÄ on todellinen voima, jonka Linux-järjestelmä voi tarjota, joten tutki sitä tarpeidesi mukaan.

EndeavourOS on ollut tällä matkalla lähes kolme vuotta, ja sinä aikana on vastattu moniin kysymyksiin ja ongelmiin, joten älä unohda käyttää foorumin hakutoimintoa, käy wikissämme tai voit etsiä vastauksia myös Arch-wikistä.

Nauti siis avaruuskävelystäsi Linux-universumissa, ja kuka tietää, mihin kohtaloon saatat päätyä tiedon etsinnän aikana. Kolme ja puoli vuotta sitten olisimme nauraneet sinulle, jos olisit kertonut meille, että tulemme luomaan ja ylläpitämään omaa distroa…

3 Likes