Prima noastră aniversare, lansarea din iulie și ce urmează

Publicat inițial la:https://endeavouros.com/news/our-first-anniversary-the-july-release-and-whats-next/

Am ajuns la o etapă memorabilă, astăzi se împlinește un an de când am făcut debutul fantastic în universul Linux, și băiete, ce an a fost!

Am spus-o deja în postările anterioare de pe blog, pe forumul nostru și pe grupul nostru Telegram, că acel combustibil este furnizat de dvs., o comunitate prietenoasă, energică și loială și o să vă spun din nou, vă suntem atât de recunoscători vouă, tuturor.

EndeavourOS trebuia să muncească cu adevărat din greu pentru a fi la înălțime în primul rând, și nu începeam cu o pânză complet goală, spre deosebire de orice proiect nou . Misiunea a fost să oferim fostei comunități Antergos un nou cămin și, în același timp, să ne dezvoltăm propria identitate. Conform fețelor cunoscute și a numeroaselor fețe noi ce am avut onoarea de a primi în comunitatea noastră anul trecut, cred că este sigur să spunem că am reușit misiunea respectivă.

A trecut un an cu curbe mari de învățare și obiective provocatoare care păreau de neatins, dar le-am cucerit oricum și acum este timpul ca EndeavourOS să reintre în atmosferă și să fie vestit de un boom sonic dublu ce anunță aterizarea la bază …

Server nou

Fiți siguri că EndeavourOS nu va părăsi scena Linux. Nu, mai avem suficient combustibil, energie și idei pentru a ne continua călătoria uimitoare. Am folosit aterizarea ca metaforă pentru următoarea noastră călătorie, deoarece odată ce EndeavourOS ajunge la bază, aceasta va decola din nou în foarte scurt timp.

În postarea anterioară pe blog, am mulțumit membrilor comunității care au donat cu generozitate anul trecut. Datorită acestor donații, EndeavourOS este capabil să stea pe propriile picioare și, prin urmare, am fost capabili să ne permitem un server dedicat mai puternic și mai performant, în comparație cu cel actual.

Acest lucru poate părea banal în ochii voștri, dar este un pas foarte incitant și mare pentru noi și prin donarea și / sau contribuirea timpului tău în ajutorul altor membri ai comunității, ne-a sporit încrederea de a conduce proiectul în căutarea de noi posibilități.

Cu starea actuală a lumii în fundul minții noastre, am ales un server suficient de puternic pentru a răspunde nevoilor noastre pe termen lung și, de asemenea, unul pe care ni l-am putea permite cu ușurință pentru următorii doi ani. Acest calcul a fost făcut cu donațiile pe care le-am primit deja și nu cu donațiile pe care le-am putea primi în viitor.

Nu putem închide ochii pentru că oamenii din întreaga lume își pierd locul de muncă și acest lucru ar putea reflecta asupra fluxului nostru de donații apropiate. Pur și simplu îi datorăm comunității noastre și în special contribuitorilor noștri financiari, să ia decizii înțelepte și să asigure viitorul EndeavourOS, chiar și în mijlocul unei furtuni.

În câteva săptămâni, siturile noastre web, oglindă și forum un vor fi operaționale în timp ce se va muta pe acest nou server și mai puternic. După aceea, EndeavourOS va reveni pe orbită cu mai multă putere în motorul său, gata să se arunce înainte creând capitolele următoare …

Lansarea din iulie

Lansarea noastră din iulie este disponibilă încă de astăzi. Pe lângă actualizările obișnuite ISO ca versiunea de kernel, versiunea Calamares și celelalte actualizări obișnuite, această versiune este dotată cu o aplicație de întâmpinare simplă și ușor de înțeles, care este livrată și cu unele caracteristici suplimentare noi. Aceste completări noi sunt:

Configurarea curățării pachetelor - Un instrument util pentru a seta sistemul să curețe istoricul paccache al pachetelor instalate și să-l reducă la ultimele trei versiuni ale fiecărui pachet instalat după o actualizare. Acest lucru împiedică încărcarea partiției rădăcină cu pachetele de care nu aveți nevoie.

AKM - Arch Kernel Management vă permite să instalați mai multe versiuni de kernel și anteturile lor disponibile în repertoriul de pachete Arch cu un simplu clic. Nu numai că instalează kerneluri Linux, ci vă oferă informații despre ce versiune este stabilă și care se află în repertoriul de pachete testare și vă informează, de asemenea, ce versiune este în dezvoltare în cadrul Kernel.org. AKM nu este instalat în mod implicit, dar acest lucru se realizează cu ușurință făcând clic pe butonul din aplicația noastră de bun venit.

Comenzile personale

Această caracteristică are nevoie de o explicație ceva mai amplă, de unde și paragraful separat pentru aceasta.

La fel de bine aș putea arunca bomba din start, această caracteristică nu este o soluție simplă cu un singur clic pentru începători, spre deosebire de celelalte funcții de bun venit. De fapt, este un instrument de colaborare și este destinat utilizatorilor care știu deja să creeze un script și utilizatorilor care sunt dispuși să învețe de la acei utilizatori experimentați să acționeze în profunzime în sistem.

O mulțime de utilizatori experimentați au creat scripturi pentru a efectua întreținerea sau monitorizarea sistemului. Cele mai multe dintre aceste soluții sunt create din „lene”, doar pentru a preveni întregul sudo nano / vim urmat de locații și căutarea scriptului pentru a-l activa sau dezactiva. În schimb, au înlocuit întreaga procedură cu o comandă personală. Însuși Manuel, dezvoltatorul aplicației noastre de bun venit, este un astfel de utilizator.

Instrumentul de comenzi personale vă permite să puteți crea un buton pentru scriptul personalizat în aplicația de bun venit folosind YAD, pentru a îmbunătăți experiența. Apoi, dacă doriți, puteți împărtăși script-ul și butonul personalizat cu comunitatea, făcând din aceasta o experiență de învățare pentru cei care sunt dispuși să învețe și poate crea propriul script.

Desigur, puteți utiliza această caracteristică pentru a contribui la dezvoltarea noastră într-un mod ușor și în special pentru al ajuta sau al inspira pe Manuel pentru a îmbunătăți aplicația Welcome.

Sperăm că vă veți bucura de lansarea noastră din iulie, o versiune stabilă cu câteva caracteristici interesante noi.

Oh, și încă un lucru …

Care este o zi de naștere fără un final mare, așa că iată …

arm-a7-640x353-1

EndeavourOS ARM se apropie

Nu m-am gândit niciodată că voi anunța acest lucru la prima noastră zi de naștere, dar EndeavourOS ARM va aparea foarte curând!

Cu ajutorul membrului comunității noastre Pudge, care s-a alăturat recent echipei de dezvoltare de bază, proiectul ARM a trecut de la teorie la realitate într-un ritm uimitor de rapid. În acest moment, proiectul este încă în curs de dezvoltare, dar este foarte aproape de a fi lansat.

Procesul de instalare pentru EndeavourOS ARM se va realiza cu un script și nu cu un ISO. Vom ghida utilizatorul în procesul de instalare pe următorul site dedicat EndeavourOS ARM, cu instrucțiuni clare și ușor de urmărit.

Scriptul respectă același principiu ca un script ARM de Archlinux, cu excepția cazului în care utilizatorul va termina cu o bază de modificare EndeavourOS de bază cu aproape aceeași alegere a Desktop Environments din care să alegeți.

Mediile desktop care vor fi disponibile sunt Xfce, Mate, LXqt, Cinnamon, Plasma, Gnome, Budgie și mediul i3-wm. Deepin nu este acceptat de Archlinux ARM.

Pe lângă utilizarea desktop sau laptop, vor exista și instrucțiuni pentru crearea unui server fără interfață grafică și instrucțiuni pentru un NAS bazat pe ARM.

Teoretic, EndeavourOS ARM poate fi instalat pe fiecare dispozitiv ARM pe care îl acceptă Archlinux ARM, cu toate acestea, am avut cele mai bune rezultate folosind dispozitivele mai puternice ARM SBC, care sunt suportate de Archlinux ARM, precum Odroid N2 și Odroid XU4. Acest lucru nu înseamnă că nu va funcționa pe alte dispozitive precum seria populară Pinebook, pur și simplu nu am avut acces la astfel de dispozitive ARM în timpul testelor noastre.

Fii atent la site-ul nostru sau la canalele de socializare pentru lansarea EndeavourOS ARM, deoarece ziua respectivă va veni mai devreme decât crezi.

Ridicați un pahar

După cum puteți citi, călătoria noastră nu s-a încheiat, iar aceste direcții noi sunt doar începutul a câteva inovații și îmbunătățiri pe care le avem la dispoziție.

Așadar, am dori să ridicăm un pahar cu tine … Pentru o colaborare fantastică cu o comunitate incredibilă în acest an trecut și pentru anii următori … Vă mulțumim că ați făcut EndeavourOS un succes în primul său an !!

Noroc!

Puteți descărca cea mai recentă versiune aici .

Urmează-ne

4 Likes