Nostrul ISO-Next a sosit

Publicat de Bryanpwo pe 27 august, 2021 https://endeavouros.com/news/our-iso-next-has-arrived/

După ce am lucrat din greu la această versiune, suntem mândri să vă prezentăm noua noastră versiune. Mândru este puțin spus, în acest caz, ISO este un pas important pentru viitorul acestui proiect, așa că lăsați-mă să vă ghidez printre schimbările aduse.

Situri replică

Rețeaua noastră de situri replică a serverului de descărcare se extinde rapid în ultima vreme prin amabilitatea administratorilor de servere care ne oferă serviciile lor. Odată cu această versiune, întâmpinăm două nouă situri replică, Remi ESSAISSI, un server replică situat în Franța și Jingk un server situat în Singapore.

Suntem foarte încântați de adăugarea acestor situri replică care îmbunătățesc experiența de utilizare pentru comunitatea noastră mondială.

Vă mulțumim, Remi și JK Tan pentru contribuția generoasă.

Informații despre aplicațiile EOS

Odată cu această versiune, introducem o nouă aplicație numită eos-apps-info. Aceasta listează toate aplicațiile noastre care îmbunătățesc experiența distribuției noastre. Nu este doar o listă, ci conține și manuale, bazate pe Pandoc, pentru fiecare aplicație, cu instrucțiuni clare care includ și imagini, pentru a fi mai comod.

Manuel s-a asigurat că această bază de date este mică și ușoară, astfel încât să nu ocupe mult spațiu pe sistem. Această aplicație este manualul perfect instalat la nivel local pentru persoanele cu acces limitat la internet sau pur și simplu pentru toți cei cărora le place să aibă informațiile offline.

La fel ca majoritatea aplicațiilor noastre, eos-apps-info nu este instalată în mod implicit. Puteți să o instalați folosind această comandă:

yay -S eos-apps-info

Noi imagini de fundal realizate de către comunitate

După cum probabil ați observat, prezentăm acum o nouă instalare cu un nou tapet implicit, cel anterior fiind disponibil în fișierul eos-wallpapers-classic.

De asemenea, am încărcat câteva imagini de fundal noi în arhiva comunității, inclusiv noile imagini de fundal cu mascota noastră Endy. Dorim să mulțumim fiecărei contribuții aduse de membrii comunității, din păcate, nu le-am putut include pe toate, deoarece nu eram siguri că unele imagini sunt în întregime libere de utilizare.

Puteți descărca imaginile de fundal, clasice și comunitare, prin intermediul aplicației Welcome, făcând clic pe butonul “Download more EndeavourOS wallpapers” (Descărcați mai multe imagini de fundal EndeavourOS) Pentru utilizatorii noi care fac clic pe buton, folderele vor fi instalate, iar pentru utilizatorii existenți, folderele vor fi apoi actualizate.

Calamares

Modificările pentru Calamares sunt cele mai semnificative aduse în această versiune.

În comparație cu versiunile noastre anterioare, această versiune ne aduce la un nivel mai înalt și suntem încrezători să spunem că acest ISO este un pas important spre viitorul nostru.

Modificările aduse sunt schimbări de revizuire complete sub capota programului Calamares, cu o creștere semnificativă a vitezei de instalare, ca fiind cea mai strălucită îmbunătățire. Acest lucru a fost realizat aruncând sistemul nostru anterior în întregime pe fereastră și construind ISO de la zero, ceea ce a dus la un program de instalare rapid, ușor, ușor de întreținut, ușor de adăugat noi caracteristici și la o experiență de utilizare extrem de îmbunătățită.

Rezultatele testelor au indicat un timp de instalare online de la trei la cincisprezece minute, în funcție de viteza de internet disponibilă.

Haideți să vă ghidăm printre schimbări:

  • La utilizarea partiționării automate în programul de instalare, acum se poate alege sistemul de fișiere BTRFS, cu posibilitatea de a crea un sistem de fișiere cu o schemă de subvolum. Inutil să mai spunem că EXT4 va fi în continuare o opțiune de ales în partiționarea automată.
  • Acum, setarea wifi utilizată în mediul live va fi instalată automat în timpul instalării, astfel încât nu va mai fi nevoie să introduceți din nou parola la o nouă instalare.
  • Atunci când se alege un DE sau WM care utilizează LightDM, setările LightDM au fost îmbunătățite pentru a preveni apariția unui ecran negru la pornire cu anumite sisteme hardware. Acum LightDM va aștepta până când GPU și setările GPU sunt complet inițializate înainte de a porni. GDM și SDDM nu au avut această problemă.
  • Procesul de pornire la pornirea inițială este mai rezistent la defecțiuni, datorită îmbunătățirilor pe care echipa Arch le-a făcut în arhivă.
  • Procesul de instalare nu mai preia pachete de pe GitHub, ci le preia din depozitul nostru, pentru a preveni instalările eșuate de la utilizatorii din țările în care GitHub este blocat sau care eșuează din cauza setărilor de securitate personale, cum ar fi firewall-urile etc.
  • O altă îmbunătățire pentru a preveni instalările eșuate este gestionarea extrem de îmbunătățită a listei de situri replică a serverului de descărcare care minimizează utilizarea serverelor nefuncționale.
  • Calamares are un design îmbunătățit, care facilitează utilizatorului să deselecteze pachetele de care nu are nevoie în DE selectat.
  • Atunci când se alege XFCE4 sau i3wm în programul de instalare online, oferim acum posibilitatea de a selecta sau deselecta tematica EndeavourOS. Pentru instalarea XFCE4 offline, tema EndeavourOS va fi în continuare instalată.
  • Kernelul Linux-lts poate fi ales acum ca o opțiune în Calamares.

Cu ajutorul moderatorilor noștri, am reușit să implementăm cu succes opțiunea de a folosi descărcări paralele, introdusă cu Pacman 6, pentru a alege în timpul instalării, ceea ce crește timpul de instalare comparativ cu o avalanșă. Timpul de instalare este deja incredibil de rapid în mod implicit în comparație cu ISO-ul anterior, dar pentru persoanele care au o viteză de internet rapidă și fiabilă, alegerea descărcărilor paralele poate fi o experiență de instalare fulgerătoare.

Dorim să le mulțumim moderatorilor noștri, dezvoltatorilor edițiilor comunității noastre pentru ajutor și testare în crearea acestei versiuni importante.

Dar nu puteam să omit munca incredibil de grea a colegilor mei fondatori Joe Kamprad și Manuel. Munca voastră asiduă și meticulos de detaliată din ultimele luni a aruncat cu adevărat EndeavourOS mai departe în viitor. Nu pot descrie admirația pe care o am pentru persistența și perspicacitatea voastră. Și știți ce vreau să spun cu cele ce urmează: Voi fi întotdeauna Alfred Pennyworth al vostru…

ISO-ul poate fi descărcat de aici.
Conectați-vă cu noi:

5 Likes