Mergând spre următoarea etapă

Postarea originală facută de BryanPwo la https://endeavouros.com/news/heading-towards-the-next-stage/


Se apropie 15 noiembrie și știm că voi toți așteaptați cu nerăbdare această lansare.

Între anunțul nostru anterior și acesta, multe s-au întâmplat în spatele scenei care au efectele lor asupra lansării instalatorului on-line.

Am lucrat foarte mult la instalatorul on-line și am primit deja feedback entuziast din partea moderatorilor care efectuează testele.

În anunțul nostru anterior, am declarat că instalatorul on-line va fi lansat în etape. Datorită angajamentelor de muncă al lui Fernando și al lui Joe pentru lunile următoare, ei nu pot contribui la același nivel de efort ce au dedicat anterior în EndeavourOS.

Totuși, acest lucru nu are efecte dezastruoase pentru noi ca echipă și pentru distro. Încă de la început, am făcut mereu clar comunității și unul altuia faptul că viețile noastre private și angajamentele noastre de muncă sunt pe primul plan și că EndeavourOS este un hobby distractiv aparte.

Din fericire, eforturile lui Fernando și a lui Joe au ajuns mai mult decât lansarea lunară, astfel încât instalatorul on-line rulează foarte fiabil, dar feedback-ul este binevenit în orice moment. Caracteristica care va fi afectată de aceasta, este tematizarea DE.

Având în vedere că Joe este responsabil de tematizarea DE și recent am început să-l ajut pe lângă celelalte sarcini pentru distro, am decis să lansăm fiecare temă DE atunci când vor fi gata, așa că urmăriți fiecare versiune lunară dacă doriți pachetul tematic pentru DE favorit să fie disponibil în repertortoriul de pachete.

Deci, ce vom lansa pe 15? Ei bine, răspunsul este simplu: Vom lansa un instalator on-line care instalează un sistem bază cât mai puțin modificat, Gnome, Budgie, Deepin, Plasma, Mate, Cinnamon, Lxqt și Xfce cu temele DE care vor fi gata la momentul respectiv. .

Nu, nu este o greșeală de tipar, noi lansăm toate DE-urile principale simultan, așa că accentul se pune pe instalator on-line la prima lansare, mai degrabă decât pe temă. Așa cum am spus mai devreme, ne bazăm pe feedback-ul cu privire la această versiune, în special din partea utilizatorilor de componente hardware mai noi. Din nefericire, niciunul dintre moderatori sau noi nu avem ultimele și cei mai bune componente hardware.

De asemenea, suntem deschiși să primim feedback despre DE în sine, o notă importantă, totuși, nu vom implementa pachetele AUR în repertoriu, de aceea verificați pachetele dorite mai întâi înainte de a trimite ideea.

Pentru definiția de cât mai puțin modificat, mă refer la articolul precedent. De asemenea, am decis să livrăm un pachet bază care diferă de cel oferit de Arch. Pachetul nostru de bază va include Nano, pachetul de rețea, Firefox, Grub și nucleul actual Linux. Știu că există o bază de utilizatori care ar dori să ne vadă făcând acest lucru diferit, dar pentru a evita dezamăgirea acesta este drumul pe care am ales să îl parcurgem. EndeavourOS este similar cu Arch dar nu este Arch pur.

Inutil să spun că actualul program de instalare off-line va fi încă disponibil și actualizat la fiecare versiune.

Suntem foarte încântați să lansăm instalatorul on-line și sperăm să vă îmbarcați cu noi în această călătorie interesantă la nivelul următorul, pe 15 noiembrie 2019.

2 Likes