Lansarea din aprilie e aici

Publicat inițial la: https://endeavouros.com/news/the-april-release-has-arrived/

Suntem mândri să vă prezentăm cea mai recentă versiune a noastră ce este încărcată cu noi caracteristici și îmbunătățiri, așadar, fără alte detalii, hai să începem …

Pornire ISO universală

Versiunile noastre ISO anterioare nu puteau fi rulate pe sistemele care sunt livrate cu o placă grafică dedicată Nvidia mai recentă.
Această versiune vine cu alegerea de a rula ISO-ul cu driverul Open-Source sau driverul proprietar NVIDIA.
Cea din urmă alegere este doar pentru plăcile grafice dedicate Nvidia mai recente, utilizatorii sistemelor cu plăcile grafice vechi sau sistemul hibrid OPTIMUS (Intel + NVIDIA) ar trebui să selecteze alegerea implicită.

Calamares
Florent Valetti (FLVAL), în cooperare cu Fernando Omiechuck Frozi (fernandomaroto) pentru asistență tehnică, a schimbat aspectul instalatorului Calamares în comparație cu versiunea lansată din decembrie. Nu numai că a schimbat culoarea principală, purpuriu în albastru, dar a făcut și o curățare generală și a adăugat mici detalii în programul de instalare, pentru a-i oferi o semnătură EndeavourOS unică.
Programul de instalare lansează acum o fereastră de terminal în fundal pentru a menține utilizatorul informat despre evoluția instalației. Acest lucru este pentru a evita utilizatorii să renunțe prematur la procesul de instalare, deoarece bara de procese din Calamares pare a fi blocată la anumite puncte ale instalării.
Partajarea cu Calamares a fost îmbunătățită și funcționează acum aproape 100%. Există unele situații cunoscute în cazul în care partiția automată dă eroare, în acest caz, mediul Live încă este livrat cu Gparted ca soluție de rezervă, iar acum este posibilă criptarea LUKS a partițiilor prin intermediul programului de instalare Calamares.

Punctul de descărcare
În cooperare cu Alpix, avem în sfârșit punctul nostru de descărcare pentru repertoriul nostru de pachete EndeavourOS și cu această versiune, punctul nostru de descărcare va fi instalat ca alegere inițială, lângă punctul de descărcare Github existent.

Sistemele ce rulează deja EOS pot fi modificate pur și simplu utilizând aplicația de bun venit. Nu este obligatoriu să folosiți punctul nostru de descărcare, punctul de descărcare Github va fi încă disponibil, deoarece rețeaua noastră de locuri de descărcare nu este asta de mare.
Dacă doriți să oferiți serverului dvs. ca să fie un punct de descărcare pentru noi, instrucțiunile vor urma foarte curând, în caz contrar, ne puteți contacta, de asemenea, pentru detalii suplimentare pe canalele noastre de social media și forum.

Tematică neschimbată

Pentru programul de instalare online, toate spațiile de lucru vor fi instalate cu tematică neschimbată.
Reacțiile cu privire la spațiile de lucru cu tematică neschimbată au fost atât de entuziasmate, încât am decis să renunțăm la dezvoltarea tematicii spațiilor de lucru.
Instalatorul offline va instala în continuare XFCE-ul nostru tematic, așa cum este experimentat în mediu Live, în special pentru fanii cărora le place.
Dacă un utilizator al programului de instalare offline dorește ulterior un spațiu de lucru XFCE original, am adăugat un buton în aplicația Welcome pentru a o elimina modificările într-o clipă.

Aplicația Welcome (Bine ați venit)


Mulțumim FLVAL și SGS pentru imagine

Aplicația noastră de bun venit este multilingvă acum și, pe lângă limba engleză, oferă spaniolă, italiană,
germană, rusă, finlandeză, slovacă, română, poloneză și franceză.

Aplicații noi dezvoltate intern

Manuel a creat câteva aplicații și instrumente noi pentru a face experiența EndeavourOS un pic mai lină.

 • Pahis - Un instrument care arată istoricul pachetelor din terminal.
 • Eos-log-tool - O aplicație cu interfață grafică pentru a crea un jurnal necesar atunci când raportați o eroare pe forum sau în zona de raportare a erorilor.
 • Eos-rankmirrors - o aplicație cu interfață grafică pentru a clasifica locurile de descărcare aproape de țara dvs.

Aplicațiile EndeavourOS existente au primit unele corecții de erori și toate au trecut la ZSTD.

Pornire multiplă

Am abordat problema pornirilor multiple care au afectat doar distro-urile bazate pe Arch
și este o problemă primară, soluția se referă la două pachete separate: grub și os-prober. Acum toate distro-urile ar trebui să fie pornite de către pachetul grub EndeavourOS.

i3-wm


Joe Kamprad (Joekamprad) a lucrat la o configurație i3-wm pentru a oferi începătorilor și utilizatorilor avansați un avânt la acest manager de ferestre popular. Nu se bazează pe un spațiu de lucru, ci folosește LXappaarance pentru a face managerul de ferestre să gestioneze mai ușor temele GTK. Prin urmare, este ușor și simplu, exact ceea ce înseamnă EndeavorourOS.

I3-wm nu răspunde în general la clicurile mouse-ului sau ale touchpad-ului, datorită naturii sale centrate pe tastatură. Joe a făcut posibil ca două elemente din bara de activități să poată fi făcute clic, primul deschide un editor de text (Leafpad) cu comenzile rapide de la tastatură, iar cel de-al doilea deschide o fițuică cu setările principale pentru a edita i3-wm, doar pentru a facilita pornirea.
În plus, am actualizat și wiki-ul pentru acest popular Manager de ferestre.

Alte caracteristici și actualizări

 • Nucleul Linux 5.6.3-arch1-1
 • Firefox 75.0 -1
 • Mesa 20.0.4-1
 • Calamares 3.2.20
 • Actualizare automată a bazei de date NVIDIA pentru instalatorul NVIDIA.
 • Corecții și îmbunătățiri pentru instrumentele de construire a pachetelor EOS.
 • În ultima etapă a instalării, driverele inutile vor fi curățate, pentru o experiență mai curată de la prima pornire.
 • VM-Ware inclus în ISO.
 • Un ou de Paște pentru utilizatorii terminalelor XFCE. (de asemenea, pentru sisteme ce rulează deja EOS)

Sperăm că sunteți la fel de entuziasmați de această lansare ca noi și că așteptarea lungă a meritat.
Bucurați-vă de noul dvs. !
Puteți descărca ISO aici.

2 Likes