Lansarea Apollo a aterizat


De Rockwallaby

Timpul zboară atunci când te distrezi și acest lucru este cu siguranță valabil pentru dezvoltarea acestei versiuni principale, așa că, într-un fel, îmi cer scuze pentru așteptarea mai lungă decât v-am promis inițial.

Echipa de dezvoltare ISO și echipa de editare a comunității au lucrat din greu pentru a îmbunătăți experiența de instalare a EndeavourOS pentru un sistem nou instalat. Poate că este inutil să spunem, dar odată instalat, EndeavourOS continuă să ruleze, astfel încât utilizatorii existenți nu trebuie să instaleze Apollo.

Caracteristici noi


De Rockwallaby

Această versiune are câteva caracteristici noi pe ISO și, după instalare, suntem foarte încântați să le împărtășim cu.

Noi caracteristici și corecturi pe ISO:

 • Am schimbat verificarea internetului pentru a nu se baza pe GitHub sau GitLab și pentru a preveni o eroare de conexiune eșuată la internet în țările în care fie GitHub, fie GitLab sunt blocate, folosind: internetCheckUrl: https://geoip.kde.org/v1/calamares

 • O remediere atunci când Xfce4 și i3 sunt ambele selectate pentru instalare - Această remediere rezolvă problema pachetelor dublu instalate care cauzează conflicte în timpul instalării DE în combinație cu versiunea noastră de i3.

 • Edițiile comunitare se instalează acum cu Managerul de afișare dedicat - În loc să folosească LightDM + Slickgreeter ca opțiune implicită, edițiile comunitare se instalează acum cu cea mai bună opțiune DM pentru Managerul de ferestre ales. DM-urile folosite sunt: LightDM + Slick greeter, Lxdm, ly și GDM.

 • Ordine diferită a opțiunii DE și a selectorului de pachete - Calamares permite acum utilizatorului să aleagă mai întâi mediul desktop, înainte de a merge la pagina de selectare a pachetelor pentru a instala alte pachete, cum ar fi un alt kernel etc. Acest lucru a fost făcut pentru a oferi o descriere mai bună a fiecărei opțiuni și pentru a împiedica utilizatorul să instaleze sistemul fără un DE folosind programul de instalare online.

 • Corectarea problemei Firefox care se instalează atunci când nu este ales - Mulțumită comunității, am reușit să rezolvăm această problemă.

 • Pictogramele și cursorul Qogir sunt folosite în mediul Live și în instalarea XFCE4 offline - Anterior am folosit tema de pictograme Arc. Tema de pictograme și cursor Qogir este disponibilă și în repertoriul nostru de pachete.

 • Buton nou de informații pentru instalarea personalizată - Butonul duce la un manual pentru adăugarea unor liste de comenzi pentru o instalare personalizată.

 • Module EOS personalizate rescrise pentru o mai bună integrare cu Calamares - Pacstrap și secvențele de comenzi pentru curățare au fost rescrise pentru o experiență mai plăcută.

 • Atunci când se utilizează un fișier user_pkglist personalizat, pachetele respective sunt acum afișate pe pagina netinstall, astfel încât să puteți confirma ce va fi instalat

 • Toggle log button inside Calamares - Această opțiune a înlocuit fereastra de terminal care se deschidea simultan în spatele ferestrei Calamares, pentru a citi progresul în timpul instalării. Acum, atunci când faceți clic pe butonul Toggle log (Comutare jurnal), informațiile apar în cadrul ferestrei Calamares care, atunci când este dezactivată, afișează în mod normal diapozitivele.

 • În timpul proceselor de instalare online, sub bara de progres se afișează acum o stare pentru a clarifica ce se întâmplă.

 • Bluetooth este activat în mediul Live - Acum puteți verifica dacă Bluetooth funcționează pe hardware-ul dvs. dacă doriți să rulați EndeavourOS, însă după instalare Bluetooth este dezactivat în mod implicit. Am creat un nou buton Bluetooth care vă conectează direct la wiki-ul nostru pe sistemul instalat.

 • Compresia este acum aplicată fișierelor instalate pentru instalările btrfs - În versiunile anterioare, compresia era aplicată doar fișierelor post-instalare

Noi caracteristici și corecturi pentru sistemul instalat:

 • FirewallD este activat - Fiecare instalare Apollo are FirewallD deja instalat și activat după instalare.

 • EOS-quickstart - O nouă aplicație GUI creată de Dalto, care s-a alăturat echipei noastre de dezvoltare de bază în ianuarie, care vă ajută să alegeți și să instalați cele mai comune și utile aplicații pe un nou sistem instalat. NOTĂ: Selecția de aplicații provine din repertoriul de pachete Arch și nu din AUR.

 • EOS-packagelist - Această aplicație înlocuiește EndeavourOS-packages-lists și reprezintă o modalitate ușoară de a avea acces în orice moment la listele de pachete utilizate de fiecare parte a programului de instalare

 • Nvidia-inst - O aplicație nou-nouță care este o versiune rescrisă a aplicației noastre existente nvidia-installer-dkms. Este un instrument de linie de comandă care vă ajută să instalați driverul Nvidia principal, driverele vechi 470 și 390. (Mulțumiri lui Jonathon) și mai multe configurații hibride, cum ar fi Bumblebee și Prime. NOTĂ: Acest instrument este încă în versiune beta, așa că feedback-ul este apreciat. Aplicația noastră nvidia-installer-dkms este încă instalată și operațională din acest motiv, deși acea aplicație nu instalează driverele hibride și moștenite.

 • Autoranking hook pentru lista de oglinzi EndeavourOS-mirrorlist - Detectează și implementează clasarea serverelor replică de descarcare la cel mai apropiat atunci când apar modificări pentru lista de servere replică EndeavourOS, NU pentru oglinzile Arch.

 • O adăugare la eos-rankmirrors - A primit adăugarea opțiunilor -prefer și -ignore pentru a prefera și ignora anumite ervere replică din EndeavourOS-mirrorlist.

 • Corecție pentru mesajul informativ Repornire după actualizare pentru utilizatorii Refind - A fost făcută o corecție pentru a afișa mesajul de repornire după o actualizare a nucleului folosind Refind.

 • Fixat codul Grub generat - Anterior a fost setat să funcționeze doar cu bash-only, acum funcționează și cu dash.

Worm, un manager de ferestre nou-nouț


Captură de ecran Worm

Această versiune este livrată și cu un Manager de Ferestre nou-nouț dezvoltat de membrul echipei noastre de ediții comunitare Codic12 și suntem mai mult decât mândri să vă prezentăm acest WM care a fost dezvoltat puțin sub aripa noastră.

Codic12 a decis să dezvolte acest WM pentru a-și satisface nevoia de a avea un manager de ferestre ușor, care să funcționeze bine atât cu modul flotant cât și cu cel de tip “tiling” și care să aibă decorațiuni de ferestre cu butoane de minimizare, maximizare și închidere în orice aspect dorit și care să poată rula pe un sistem semi-integrat precum PIZero.

Worm este scris în Nim și se bazează pe X11, o versiune Wayland nu este planuită în viitorul apropiat, potrivit acestuia.

Acesta implementează majoritatea părților importante ale specificațiilor EWMH și ICCCM, astfel încât majoritatea aplicațiilor ar trebui să funcționeze fără probleme, iar dacă nu, nu ezitați să raportați o eroare, astfel încât el să încerce să îl rezolve.

Sperăm că vă veți bucura de versiunea Apollo, pentru a descărca ISO, vizitați pagina noastră de descărcare.

3 Likes