Kesäuutisia 2021


Huhtikuun julkaisusta on kulunut jo yli kaksi kuukautta, joten on korkea aika antaa teille päivitys suunnitelmistamme ja edistyksestämme.

Olemme melkein päättämässä toista vuottamme, emmekä voi sanoa sitä tarpeeksi, että olemme edelleen hämmästyneitä siitä, miten paljon tukea annatte meille joka päivä! Olipa kyse sitten siitä, että tuette meitä taloudellisesti ja/tai autatte toisianne jollakin alustoistamme, kiitos paljon EndeavourOS:n menestyksestä. Lähinnä teidän valtavat ja sydämelliset ponnistelunne mahdollistavat sen, että voimme toivottaa uudet käyttäjät tervetulleiksi joka päivä.

Viimeisten kolmen kuukauden aikana on ollut huomattavaa kasvua saamassamme avussa perusjärjestelmämme kehittämisessä ja yhteisön hankkeiden kasvussa, jotta voimme laajentaa mahdollisuuksiamme ISO:n suhteen.

Tämä oli se osa yhteisön vuorovaikutusta, jota odotimme innokkaasti, ja haluamme kiittää kaikkia mukana olleita avustamisesta ja kehittämisestä puolestamme, jotta EndeavourOS voi luottavaisesti mennä eteenpäin tulevaisuuteen. Ponnistelunne ovat aidosti korvaamattomia, ja rakkautemme ja arvostuksemme niitä kohtaan on sanoinkuvaamatonta.

Uusia peilipalvelimia

Meillä on ilo ilmoittaa, että peililuettelomme on laajentunut kahdella uudella peilillä samalta peilipalveluntarjoajalta Freedifiltä. Ensimmäinen peili sijaitsee Saksassa ja toinen Vietnamissa, ja jälkimmäisen lisäämisen myötä Kaakkois-Aasian käyttäjäkunnallemme on helpompi saada nopeampi yhteys. Iso kiitos Freedif-peilin ylläpitäjälle ja omistajalle Karille tilan myöntämisestä palvelimelle, kiitos paljon tästä.

Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että intialainen peilimme Ghead puuttuu listaltamme. Tällä hetkellä peilillä on joitakin teknisiä ongelmia, mutta kun peili on taas toiminnassa, laitamme sen takaisin peililistalle.

Hiljainen syntymäpäivä

Heinäkuun 15. päivän lähestyessä toinen syntymäpäivämme lähestyy nopeasti, ja tällä kertaa olemme päättäneet, ettemme juhli sitä uudella ISOlla. Syy tähän päätökseen ei ole ajan puute. Ei, se liittyy siihen, että menemme eteenpäin, ja joskus eteenpäin meneminen tarkoittaa muutaman askeleen ottamista taaksepäin.

Älkää huolestuko, en aio ryhtyä täysin filosofiseksi, joten selitän.

Kun aloitimme tämän matkan kaksi vuotta sitten, meillä ei ollut minkäänlaista kokemusta jakelupalvelun kehittämisestä tai ylläpitämisestä. Kuten ehkä tiedät, EndeavourOS luotiin Fernando Omiechuk Frozien luoman Portergosin, Antergosin offline-haarukan, perustuksille ja pohjatyölle.

Portergosissa ei ollut GUI-asennusohjelmaa, ja lyhyen perehdytyksen jälkeen päätimme, ettemme keksi pyörää uudelleen vaan käytämme Calamaresia Cnchi-asennusohjelman sijaan. Jotta saimme sen toimimaan siinä lyhyessä ajassa, jonka tarvitsimme ensimmäisen julkaisumme käynnistämiseen, Fernando yksinkertaisesti teki uudelleen suunnitellun Portergos-ISO:n toimimaan Calamaresin kanssa myös tulevaa nettiasentajaa silmällä pitäen. Tämäkin osa oli hänelle silloin uutta aluetta, ja se onnistui erittäin hyvin.

Yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että kaikki julkaisumme perustuivat kyseiseen ISO-versioon, ja jokaiseen julkaisuun lisättiin joitakin uusia ominaisuuksia tai pieniä parannuksia.

Kokemuksen myötä tulee viisautta, ja tämä on osoitettu erityisesti Joe Kampradille ja Manuelille. Fernando on lopettanut aktiivisen roolinsa kehittäjänä jo jonkin aikaa, joten kätevä vara-tietopohjamme oli poissa. Tänä aikana Joe päätti nykyisen ISO-järjestelmämme lisäämisen ja korjaamisen sijasta suunnitella ISO-järjestelmämme uudelleen.

Tämän uudelleensuunnittelun vuoksi emme aio julkaista uutta ISO-järjestelmää syntymäpäivänämme. Tällä hetkellä testaus on täydessä vauhdissa, ja Joe lisää ominaisuuksia vaiheittain. Olemme harkinneet välijulkaisun julkaisemista, mutta vanhan järjestelmän uudistaminen on liian työlästä, koska osa uusista ominaisuuksista on jo korvannut aiemmat skriptit.

Lyhyesti sanottuna on hieman liian aikaista julkaista uusi ISO-versio parannetulla järjestelmällä, mutta Joe ja Manuel ovat myös liian pitkällä, jotta he voisivat palata vanhaan järjestelmään.

Mitä on odotettavissa

Uuden järjestelmän tavoitteena on pitää ISO alle 2 GB:n kokoisena, ja viimeisimpien testitulosten perusteella näyttää siltä, että se voidaan saavuttaa. Joe työskentelee useiden moderaattoreiden ja yhteisön jäsenten kanssa parantaakseen asennusaikaa ja siivotakseen tapaa, jolla ominaisuudet on toteutettu ISO:ssa, sekä yksinkertaistaakseen tapaa, jolla Calamares toimii järjestelmän asentamisessa. Selvyyden vuoksi todettakoon, että tässä ei ole kyse siitä, että Calamares olisi viallinen, vaan kyse on ISO-järjestelmän suunnittelun yksinkertaistamisesta.

Seuraava versio julkaistaan, kun se on valmis, mutta voimme vakuuttaa, että odotus on enemmän kuin kannattavaa.

Joten, pidä hauskaa ja nauti kesästäsi…

Alkuperäinen: https://forum.endeavouros.com/t/news-update-summer-2021.
Käännetty käyttäen apuna deepl.com -sivuston ilmaista kääntäjää.
4 Likes