ISO-next on julkaistu

Käännetty alkuperäisestä Our ISO-next has arrived

Työskenneltyämme kovasti tämän julkaisun parissa, voimme ylpeänä esitellä uuden julkaisumme. Ylpeys on vähättelyä, tässä tapauksessa ISO on merkittävä askel tämän projektin tulevaisuuden kannalta, joten anna minun opastaa sinut muutosten läpi.

Uudet peilipalvelimet

Peiliverkostomme on laajentunut nopeasti ystävällisten peilipalvelinten ylläpitäjien ansiosta, jotka tarjoavat palveluitaan meille. Tämän julkaisun myötä toivotamme tervetulleeksi kaksi uutta peiliä, Ranskassa sijaitsevan Remi ESSAISSI -peilin ja Singaporessa sijaitsevan Jingk -peilin.

Olemme erittäin iloisia näiden peilien lisäämisestä, sillä ne parantavat maailmanlaajuisen yhteisömme käyttökokemusta.

Kiitos Remi ja JK Tan anteliaisuudestanne.

EOS apps info

Tämän julkaisun myötä otamme käyttöön uuden sovelluksen nimeltä eos-apps-info. Se listaa kaikki sovelluksemme, jotka parantavat levityskokemusta. Se ei ole pelkkä luettelo, vaan se sisältää myös (Pandoc-ohjelmalla muunnetut) käyttöohjeet jokaisesta sovelluksesta, mukaan lukien kuvia ymmärrettävyyden parantamiseksi.

Manuel varmisti, että tämä tietokanta on pieni ja kevyt, joten se ei vie paljon tilaa järjestelmästä. Tämä sovellus on täydellinen paikallisesti asennettava käsikirja ihmisille, joilla on rajoitettu internetyhteys, tai vain kaikille, jotka haluavat saada tietoja offline-tilassa.

Kuten useimpien sovellustemme kanssa, eos-apps-info ei ole oletusarvoisesti asennettu. Voit asentaa sen käyttämällä esim. komentoa:

 yay -S eos-apps-info

Uudet yhteisön luomat taustakuvat

Kuten olet ehkä huomannut, asennuksen mukana tulee uusi oletustaustakuva. Aiempi on saatavilla hakemistossa eos-wallpapers-classic.

Olemme myös ladanneet joitakin uusia taustakuvia yhteisön taustakuviin, mukaan lukien uudet taustakuvat, joissa on maskottimme Endy. Haluamme kiittää jokaista yhteisön jäsenten antamaa panosta, valitettavasti emme voineet sisällyttää kaikkia, koska emme olleet varmoja, olivatko jotkin kuvat täysin vapaasti käytettävissä.

Voit ladata taustakuvat, klassiset ja yhteisön taustakuvat, Welcome-sovelluksen kautta napsauttamalla “Lataa lisää EndeavourOS-taustakuvia” -painiketta. Uusille käyttäjille painikkeen napsauttaminen asentaa tiedostot, vanhoille käyttäjille tiedostot päivittyvät.

Calamares

Calamaresia koskevat muutokset ovat tämän julkaisun merkittävimmät muutokset.

Verrattuna aiempiin julkaisuihimme tämä julkaisu nostaa meidät korkeammalle tasolle, ja voimme luottavaisin mielin sanoa, että tämä ISO on virstanpylväs kohti tulevaisuuttamme.

Tehdyt muutokset uudistavat Calamaresin käytön konepellin alla täysin. Uudistuksista merkittävin parannus on asennusnopeuden merkittävä kasvu. Tämä saavutettiin heittämällä edellinen järjestelmämme kokonaan ulos ikkunasta ja rakentamalla ISO tyhjästä, mikä johti asennusohjelmaan, joka on nopea, kevyt, helppo ylläpitää, johon on helppo lisätä uusia ominaisuuksia ja jonka käyttökokemusta on parannettu valtavasti.

Testitulokset osoittivat, että asennusaika oli kolmesta viiteeentoista minuuttiin riippuen käytettävissä olevasta internetin nopeudesta.

 • Kun asennusohjelmassa käytetään automaattista osiointia, voidaan nyt valita BTRFS ja mahdollisuus luoda tiedostojärjestelmä, jossa on käytetty subvolume-tyyliä. Sanomattakin on selvää, että EXT4 on edelleen valittavissa automaattisessa osioinnissa.
 • Nyt live-ympäristössä käytetty wlan-asetus asennetaan automaattisesti asennuksen aikana, joten salasanaa ei tarvitse syöttää uudestaan uuden asennuksen yhteydessä.
 • Kun valitaan DE tai WM, joka käyttää LightDM:ää, LightDM:n asetuksia on parannettu, jotta estetään mustan ruudun näkyminen käynnistyksen yhteydessä tietyillä laitteistojärjestelmillä. Nyt LightDM odottaa, että näytönohjain ja näytönohjaimen asetukset on alustettu kokonaan ennen käynnistystä. GDM:llä ja SDDM:llä ei ollut tätä ongelmaa.
 • Käynnistysprosessi ensimmäisellä käynnistyksellä on entistä vikasietoisempi Arch-tiimin tekemien parannusten ansiosta archiso.
 • Asennusprosessi ei enää hae paketteja GitHubista, vaan ne haetaan omasta arkistostamme, jotta vältytään epäonnistuneilta asennuksilta käyttäjiltä maissa, joissa GitHub on estetty tai epäonnistuu henkilökohtaisten tietoturva-asetusten, kuten palomuurien jne. takia.
 • Toinen parannus epäonnistuneiden asennusten estämiseksi on huomattavasti parannettu peililuettelon käsittely, joka minimoi huonojen peilien käytön.
 • Calamaresissa on asennettavien pakettien valinnassa parempi valikko, jonka ansiosta käyttäjän on helpompi poistaa valitusta DE:stä ne paketit, joita hän ei tarvitse.
 • Kun valitset XFCE4:n tai i3wm:n online-asennuksessa, tarjoamme nyt mahdollisuuden valita tai poistaa EndeavourOS:n teeman. Offline-XFCE4-asennuksessa EndeavourOS-teema asennetaan edelleen.
 • Linux-lts-ytimen voi nyt valita asennettavaksi linux-ytimen lisäksi.
 • Moderaattoreidemme avulla olemme onnistuneesti ottaneet käyttöön Pacman 6:n myötä käyttöön tulleen rinnakkaislatausten mahdollisuuden asennuksen aikana, mikä vähentää asennusaikaa huimasti. Asennus on jo oletusarvoisesti uskomattoman nopea verrattuna edelliseen ISO-versioon, mutta niille, joilla on nopea ja luotettava internet-yhteys, rinnakkaislatausten valitseminen voi olla salamannopea asennuskokemus.

Haluaisimme kiittää moderaattoreita ja yhteisöversioiden kehittäjiä avusta ja testauksesta tämän virstanpylväsjulkaisun luomisessa.

En kuitenkaan voinut jättää pois perustajakollegoideni Joe Kampradin ja Manuelin uskomattoman kovaa työtä. Teidän kova ja pikkutarkasti yksityiskohtainen työnne viime kuukausien aikana on aidosti räjäyttänyt EndeavourOS:n entistä pidemmälle tulevaisuuteen. En voi kuvailla sitä ihailua, jota tunnen sinnikkyyttänne ja oivalluksianne kohtaan. Ja tiedätte, mitä tarkoitan seuraavalla: Olen aina Alfred Pennyworthisi…

ISO on ladattavissa täältä.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

4 Likes

Uusi ISO vaikuttaa hienolta ja upeaa nähdä että btrfs on nyt suoraan mahdollinen vaihtoehto!

Uutta asennusta en nyt jaksa alkaa tekemään vaikka mieli tekisi :stuck_out_tongue: ihan vaan kokeilun takia.

1 Like

Kiitos! :sweat_smile:

Muista VirtualBox tms. :wink:

Juu virtuaalikoneessa täytynee kokeilla

1 Like