Întrebări arzătoare despre instalatorul on-line

Astăzi se împlinește exact o lună de la lansarea EndeavourOS.

Nu vă faceți griji, nu voi face acest lucru în fiecare lună pentru a sărbători o micro aniversare și să fac o întregă scenă ca un adolescent iubitor de cățeluși, ce a luat steroizi. Pentru asta aș fi numărat și zilele și minutele …

Instalare

La modul serios acum, de la începutul prezentării ideii EndeavourOS și până acum, a existat întotdeauna un element principal pe care s-au focalizat toate privirile și acesta este instalatorul on-line. Acest lucru apare aproape zilnic pe forum, pe Telegram și la apariția mea la Big Daddy Linux Live a fost chiar una dintre primele întrebări din top.

Așa cum unii dintre voi ați observat pe pagina noastră Github, noi construim la modul cel mai serios un instalator on-line ce se află într-o stare foarte avansată. Vă pot spune că instalatorul Cnchi a fost eliminat din planurile noastre de viitor și pe urmele instalatorului nostru off-line vom rămâne cu instalatorul Calamares.

Pe lângă binecunoscutul program de instalare off-line, Calamares mai are și un instalator on-line. Avantajul de a păstra ambele programe de instalare într-o singură familie este că puteți alege ce instalator doriți să utilizați cu un singur clic de la începutul instalării.

Personalizare

Deoarece tematica noastră pe desktop-ul nostru XFCE a fost primită foarte bine, mulți dintre voi vă întrebați dacă vom implementa această temă în celelalte medii desktop. Răspunsul este nu în toate . Deocamdată, pot anunța că vom oferi modificările noastre pentru Plasma, LXQT, Budgie, Cinnamon și Mate. Deepin nu are nevoie de nici o remodelare în opinia noastră, iar Gnome are nevoie de prea multe extensii Gnome pentru ca acesta să funcționeze, așa că aceasta va fi instalat ca un DE aproape fără modificări.

Openbox și i3-wm

Mai devreme am anunțat că Openbox și i3-wm vor fi instalate fără modificări, dar după o examinare, am decis să le oferim o reconfigurare, astfel încât să fie ușor să începeți cu ambele pentru oricine.

Pe când să vă asteptați

După toate aceste informații interesante, vă pot spune că lansarea instalatorului on-line va fi la începutul toamnei. Știu că acest lucru sună foarte vag, dar dorim să vă oferim un program de instalare adecvat cu care să lucrați și pentru a face acest lucru avem nevoie de timp pentru a-l perfectiona.

Sper că am putut răspunde la unele dintre cele mai arzătoare întrebări pe care le aveți cu privire la instalatorul on-line și vă mulțumesc încă o dată pentru atmosfera pozitivă din comunitate, deoarece în ochii noștri fiecare dintre voi folosiți la maxim EndeavourOS ca și cum n-ar exista ziua de mâine și vă iubim pentru asta …

1 Like