Εγκατάσταση του EndeavourOS

Το EndeavourOS βασίζεται στο Arch Linux, αλλά, αντίθετα με το Arch , στοχεύει στον νεοεισερχόμενο χρήστη μετατρέποντας την εμπειρία εγκατάστασης, αλλά και χρήσης, σε απλά, εύκολα βήματα.

Τι ξεχωρίζει το EndeavourOS από άλλες διανομές:

  • Είναι “ρέουσα” διανομή. Αυτό που στο Linux ονομάζουμε Rolling Release και με απλά λόγια σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος, από τα κυρίως κομμάτια έως τις εφαρμογές, αναβαθμίζονται σε νεότερες εκδόσεις όταν κυκλοφορήσουν. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ανάγκη για αναβάθμιση ολόκληρου του λειτουργικού ή μέρους αυτού.
  • Ενσωματώνει όσες εφαρμογές χρειάζονται χωρίς όμως να ξεφεύγει από την φιλοσοφία του Arch linux. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος, το λειτουργικό σύστημα είναι έτοιμο για χρήση και περιμένει απλά τις προσωπικές μας πινελιές.
  • Διαθέτει μια φιλόξενη κοινότητα και ένα φόρουμ έτοιμο να παρέχει άμεση βοήθεια σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσει ένας χρήστης του EndeavourOS . Παραθέτουμε εδώ μερικούς συνδέσμους που θα βοηθήσουν τον νέο χρήστη του EndeavourOS στα πρώτα του βήματα.

*Κεντρική Σελίδα: https://endeavouros.com

*Forum: https://forum.endeavouros.com (υπάρχει και ελληνόφωνο τμήμα)

*Wiki: https://endeavouros.com/wiki

Για αναφορά σφαλμάτων (bugs) : https://forum.endeavouros.com/c/Arch-based-related-questions/bug-reports

Social Media:

Facebook (Ελληνική ομάδα): https://www.facebook.com/groups/EndeavourOS.greece

Twitter: https://twitter.com/OsEndeavour

Telegram: https://telegram.me/EndeavourOS

Mastodon: https://mastodon.social/@EndeavourOS

Donate: https://endeavouros.com/donate (είναι πολύ σhμαντικό να στηρίξουμε την προσπάθεια)

2 Likes