EndeavourOS o forță dinamică între indivizi

Recent am fost la o petrecere la cină și am avut o conversație interesantă cu un bărbat care s-a mutat recent în oraș, ca și expatriat și mi-a spus că nu cunoaștea pe nimeni în țară până de curând. M-a uimit cât de rapid și-a făcut o rețea de oameni în jurul lui, pur și simplu vorbind cu ei (așa cum a făcut-o cu mine) și a creat sau s-a alăturat unui grup de aplicații (grup Whatsapp) pe categorii de interes. A creat chiar o aplicație de grup cu persoane pe care le întâlnește în mod regulat din barul local, pentru a organiza mici întâlniri în afara barului, cum ar fi o noapte la cinema sau a merge la popice sau altceva.

El mi-a spus cu o anumită văpaie în privirea sa, cât de mult îi place cât de ușor este în aceste zile să organizezi astfel de evenimente cu oameni pe care în mod normal nu i-ai lăsa în viața asta cu ușurință, mai ales când trăiești într-un oraș ciudat.

El mi-a arătat diferitele grupuri la care s-a alăturat, de la un grup de fitness la un club de gătit, fiecare comunitate are propria sa dinamică. Acest tip nu are cu siguranță nicio scuză pentru a se simți plictisit sau singur acasă.

Fiind un tip singur într-un oraș nou, telefonul său este poarta sa către viața socială, iar diferitele aplicații pentru grupuri îi oferă acces la câteva comunități din viața reală, unde se simte acasă și nu singur, pur și simplu fiind activ în aceste grupuri comunitare.

Acum trebuie să te gândești: „Oh, Bryan, ce poveste drăguță și emoționantă, dar ce încerci să-mi spui?”

Ei bine, când am instalat Antergos pe laptop și m-am înregistrat pe forum, m-am gândit că voi folosi forumul pentru soluționarea eventualelor erori și nimic mai mult. Pe atunci m-am gândit că cei mai mulți membri ai comunității se ascundeau în spatele unui nume de forum doar pentru a prinde noii membri începători pentru a-i rușina pentru greșelile pe care le-au făcut, fără să dezvăluie propriile lor identități.

La două săptămâni de la instalare, pe forum a existat o notificare că o anumită actualizare avea nevoie de intervenție manuală și avea o legătură cu Arch wiki. Bineînțeles că nu am putut să o fac, deoarece comanda pe care am introdus-o în terminal a dat o eroare. Așa că mi-am adunat tot curajul și mi-am postat întrebarea, pentru că auzisem cum se pot comporta utilizatorii Arch. Foarte repede, doi membri ai forumului m-au asigurat că întrebarea mea nu este o prostie și că trebuie să tastez sudo nano, înainte de a putea introduce această comandă.

În acea perioadă am crezut că am noroc că am întâlnit astfel de membri prietenoși, iar numele lor de forum păreau ca nume reale, așa că nu se ascundeau, cu siguranță, . Foarte repede am descoperit că toată lumea de pe forum era atât de prietenoasă și m-am simțit acasă în acest spațiu digital, unde persoane din toată lumea creau o atmosferă caldă și unică într-un spațiu care nu avea pereți și podea cu un acoperiș pe aceasta.

Dacă mi-ai fi spus atunci, că trei ani mai târziu, aș păstra aceeași comunitate prin crearea unui distro cu acești tipi pe nume Fernandomaroto și Joekamprad, care mi-au dat prima mână de ajutor, ți-aș fi râs în față.

EndeavourOS este alimentat de dvs., de comunitate, și aceste dovezi ne înconjoară. Membri precum Blinky, Uncle Mez și Keith au creat imagini de fundal minunate, iar acesta din urmă chiar și-a dat seama, împreună cu alți membri, cum să creeze logo-ul pentru Screenfetch și Neofetch.

Alți membri, precum 2000, care a creat un tutorial pentru criptare și există atât de multe alte contribuții, încât probabil am uitat să menționez.

După cum știți, în acest moment ne concentrăm pe instalatorul on-line, pe îmbunătățirea site-ul și wiki-ul. Dacă doriți să contribuiți la proiect creând imagini de fundal, scripturi și manuale pentru a îmbunătăți experiența EndeavourOS, nu ezitați să faceți acest lucru. Suntem deschiși pentru astfel de inițiative și întrucât suntem deja o mare comunitate, ajutați-vă colegii dvs. în realizarea unor astfel de proiecte, indiferent de unde, ce sau cum vine ideea. La urma urmei, se beneficiază de experiența totală a întregii comunități.

Într-un fel, mă simt exact ca noul meu prieten despre care am menționat mai devreme. Suntem cu toții persoane care creează o atmosferă dinamică și unică, contribuind și fiind activ în această comunitate numită EndeavourOS îmi provoacă scântei de energie prin întregul meu corp și mintea mea.

Să nu vă fie rușine să vă elaborați un plan, dacă aveți unul și să vă străduiți să sprijiniți pe cei care încearcă. Deoarece nu este ușor să creezi un proiect de genul acesta și faptul să primești sprijin sub orice formă funcționează ca un combustibil pentru mintea lor.

1 Like