Endeavour os not booting after installing steam/vulkan

Hi, I installed steam and Vulkan. shutdown my PC and come back start my pc and my OS couldn’t boot I searched the internet for answers but couldn’t find anything

pc specs:
cpu: intel i7 2600
gpu: Geforce gtx 770
MB: Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3
storage: sandisk ssd plus 2.5’’ sata 480gb
memory: 16gb DDR3

update (more info)

More info is really needed to help.

Doesn’t boot how? Does it get stuck at some point, what happens?

What else did you change than install (how did you install) steam and vulkan?

1 Like

Welcome to EnOS’ forum @hifum and good luck with troubleshooting your issue!
:enos_flag:

1 Like

I downloaded it with yay

update:

ty<3

1 Like

are you using Nvidia Drivers?
as your card will need 470xx one to work.
And system itself just boots fine… only X does not start… so you will be able to login from TT3 by pressing [Ctrl+Alt+F3] and there you can check:
pacman -Qs nvidia
the issue could be:
https://aur.archlinux.org/packages/lib32-nvidia-470xx-utils/ are needed and you installed lib32-nvidia-utils

Ty for your help. You did were right with the drivers.
I replaced Nvidia-utils with Nvidia-470xx-utils
But nothing seems to change.

i would say you need to replace the open Source Driver modules with the Nvidia proprietary one to be able to use steam…
yay -R xf86-video-nouveau
yay -S nvidia-470xx-dkms
This could be your issue to not be able to start X.
Also I do not see that steam only work with proprietary Nvidia. Also I would say you will have a better performance with it on steam.

Finally worked thank you so much for your help :heart:

you are welcome

2 Likes

you probably want nvidia-settings as well
yay -S nvidia-470xx-settings

1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.