Dezvoltare în plin avânt

Publicat de Bryanpwo pe August 4, 2021 https://endeavouros.com/news/development-in-full-throttle/

Deși este vară aici, avem vești interesante de împărtășit cu voi în legătură cu dezvoltarea următoarei versiuni și cu unele actualizări ale oglinzilor. Așa că, fără alte discuții, să trecem direct la afaceri…

Situri replică a serverului de descărcare

În articolul nostru anterior, v-am informat că am eliminat situl replică indian Ghead din cauza unor probleme tehnice. Din păcate, încă nu am primit nicio actualizare cu privire la evoluția problemelor și vă vom informa de îndată ce vom primi vești de la administratorul sitului. Pentru comunitatea noastră indiană, vă recomandăm să folosiți situl replică de descarcare Freedif situată în Vietnam ca cel mai apropiat server sau serverul Tuna din China.

Administratorul olandez al sitului replică pentru Easylee a anunțat că conținutul s-a mutat pe un nou server, situat tot în Olanda, cu o conexiune uriașă de 10Gbit, ceea ce sporește raza de acțiune a acestui server. Serverul este, de asemenea, o oglindă Arch și se numește https://mirror.erickochen.nl, astfel încât cei care doresc să îl claseze în top îl pot folosi și pentru actualizările Arch principale. Dacă sistemul dvs. este actualizat și ați rulat eos-pacdiff, oglinda a înlocuit deja oglinda Easylee în etc/pacman.d/endeavouros-mirrorlist .

Dacă v-ați uitat în acel script, ați observat, de asemenea, că am mai câștigat un server de replicare de descărcare german https://mirror.moson.org, mulțumită membrului comunității noastre @moson. Îți mulțumim că ne-ai oferit spațiu pe serverul tău și că ne-ai îmbunătățit experiența de utilizare prin asta.

Următoarea versiune

Dezvoltarea viitoarei noastre versiuni este în plină desfășurare și se află într-un stadiu foarte interesant în acest moment.

V-am informat deja că Joe și Manuel lucrează din greu la un ISO reproiectat. Ceea ce au făcut, de fapt, a fost să demonteze ISO-ul existent cu Calamares de-a lungul drumului lor și au început de la zero pentru a curăța modul în care funcționează ISO-ul.

Făcând acest lucru, Joe și Manuel, împreună cu ajutorul comunității și al comunității Calamares, reușesc să creeze un ISO special pentru cazul nostru de utilizare. După cum puteți înțelege, acest proces este o treabă elaborată, care necesită multe calcule, încercări și erori nesfârșite și mai ales mult timp. Ei pun meticulos fiecare proces pe care Calamares îl gestionează, unul câte unul, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.

Ei bine, această postare pe blog este aici pentru a anunța că roadele muncii lor se arată. Una dintre cele mai criticate probleme a noastră este timpul de instalare, iar în unele cazuri, durează chiar și peste o oră pentru a finaliza instalarea. Testele efectuate acum au arătat că noul timp de instalare durează între șase și cincisprezece minute, în funcție de viteza conexiunii la internet. Există cazuri rare care au ajuns chiar și la trei minute, dar acest lucru a fost realizat cu o viteză foarte mare de conectare la internet.

Pentru viitoarea versiune, obiectivul nostru este, de asemenea, să îmbunătățim instalarea BTRFS cu Calamares, iar dezvoltarea în acest sens se află într-un stadiu promițător.

Deși mai avem încă mult de lucru pentru a prezenta acest ISO publicului, suntem deja extrem de mândri de această versiune viitoare. În acest moment, nu recomandăm să încercați versiunea de dezvoltare ISO, deoarece Joe și Manuel adaugă caracteristici în etape. Actualele ISO-uri sunt cu adevărat versiuni de încercare și eroare, cărora le lipsesc unele caracteristici importante pentru a instala decent un sistem în stare de funcționare.

Suntem conștienți de faptul că actuala versiune din aprilie își arată vârsta, în special pentru cei care îl rulează pe componente hardware mai noi. Vă rugăm să aveți răbdare, următoarea versiune va veni în curând.

Intenționez să vă țin frecvent la curent cu dezvoltarea noului ISO prin postări pe blog ca acestea, așa că fiți cu ochii pe site, pe forum și pe canalele de socializare.

Nu în ultimul rând, vreau să le adresez o urare specială moderatorilor și membrilor comunității care ne ajută în dezvoltarea acestui ISO. Vă mulțumesc foarte mult pentru asta. Și multă dragoste și mult, mult, mult, mult, mult respect pentru @joekamprad și @manuel!!! Am mai spus-o și înainte, dar voi sunteți adevărata inimă și eroi ai EndeavourOS!!!

Asta e tot pentru moment, dar veți avea vești de la noi foarte, foarte curând,

Cu drag,

Lois Lane…

2 Likes