Apollo on laskeutunut!

Käännös, alkuperäinen teksti täällä.


By Rockwallaby

Aika kuluu kuin siivillä, kun on hauskaa, ja se pätee varmasti myös tämän pääjulkaisun kehittämiseen, joten tavallaan pyydän anteeksi, että odotusaika on pidempi kuin alun perin lupasimme.

ISO-kehitystiimi ja yhteisön kehittäjätiimi ovat tehneet kovasti töitä parantaakseen EndeavourOS:n asennuskokemusta äskettäin asennetussa järjestelmässä. Ehkä tarpeetonta sanoa, mutta asennuksen jälkeen EndeavourOS jatkaa toimintaansa, joten nykyisten käyttäjien ei ole välttämätöntä asentaa Apolloa.

Uudet ominaisuudet


By Rockwallaby

Tässä ISO:ssa on joitakin uusia ominaisuuksia, ja asennuksen jälkeen olemme hyvin innoissamme voidessamme jakaa ne kanssasi.

ISO:n uudet ominaisuudet ja korjaukset:

 • Muutimme internet-tarkistusta siten, että se ei käytä GitHub:ia tai GitLab:ia. Tämä estää internet-yhteyden epäonnistumisen maissa, joissa joko GitHub tai GitLab on estetty. Näiden sijaan käytämme calamares:ssa piirrettä:
  internetCheckUrl: https://geoip.kde.org/v1/calamares

 • Kun asennettavaksi on valittu sekä Xfce4 että i3, korjaus ratkaisee ongelman, jossa kaksi kertaa asennetut paketit aiheuttavat ristiriitoja DE:n asennuksen aikana.

 • Yhteisöversiot asennetaan nyt oman Display Managerinsa kanssa sen sijaan, että oletuksena käytettäisiin LightDM + Slickgreeteriä. Yhteisöversiot asennetaan nyt parhaalla DM-vaihtoehdolla valittua Window Manageria varten. Käytetyt DM:t ovat: LightDM + Slick greeter, Lxdm, ly ja GDM.

 • Asennuksessa valitaan ensin työpöytä ja sitten paketit. Calamares on mukattu niin, että käyttäjä valitsee ensin työpöytäympäristön, ennen kuin hän siirtyy pakettivalintasivulle asentamaan muita paketteja, kuten toisen ytimen jne. Näin haluttiin antaa parempi kuvaus kustakin vaihtoehdosta ja estää käyttäjää asentamasta järjestelmää ilman DE:tä käyttämällä online-asennusohjelmaa.

 • Korjaus Firefoxin asentamiseen, kun sitä ei ole valittu - Yhteisön ansiosta pystyimme ratkaisemaan tämän ongelman.

 • Qogir-kuvakkeita ja kursoria käytetään Live-ympäristössä ja offline XFCE4-asennuksessa - Aiemmin olemme käyttäneet Arc-kuvaketeemaa. Qogirin kuvake- ja kursoriteema on myös saatavilla pakettivarastossamme.

 • Uusi infopainike räätälöityä asennusta varten - Painike johtaa ohjeisiin, jonka avulla voit lisätä skriptejä monipuolisesti räätälöityä asennusta varten.

 • Uudelleen kirjoitetut mukautetut EOS-moduulit parempaa Calamares-integraatiota varten - Pacstrap ja puhtaammat skriptit on kirjoitettu uudelleen sujuvamman käyttökokemuksen takaamiseksi.

 • Kun käytät mukautettua user_pkglist.txt -tiedostoa, nämä paketit näytetään nyt netinstall-sivulla, jotta näet, mitä asennetaan.

 • Käytä lokipainike Calamaresin sisällä - Tämä vaihtoehto on korvannut pääteikkunan, joka avattiin samanaikaisesti Calamares-ikkunan takana, jotta voit nähdä asennuksen edistymistä. Nyt, kun napsautat Toggle log -painiketta, tiedot näkyvät Calamares-ikkunan sisällä, joka muulloin näyttää normaalisti asennuksen diasarjan.

 • Online-asennusprosessin aikana edistymispalkin alapuolella näkyy nyt tila, joka selventää mitä tapahtuu.

 • Bluetooth on käytössä Live-ympäristössä - Nyt voit tarkistaa, toimiiko Bluetooth laitteistossasi, jos haluat käyttää EndeavourOS:ää. Kuitenkin asennuksen jälkeen Bluetooth on oletusarvoisesti poistettu käytöstä. Olemme myös luoneet uuden Bluetooth-painikkeen, joka linkittää sinut suoraan wikiin.

 • Tiedonpakkausta (kompressointia) sovelletaan nyt kaikkiin asennettuihin tiedostoihin btrfs-asennuksissa - Aiemmissa versioissa pakkausta sovellettiin vasta asennuksen jälkeisiin tiedostoihin.

Asennetun järjestelmän uudet ominaisuudet ja korjaukset:

 • FirewallD on käytössä - Jokaisessa Apollo-asennuksessa FirewallD on jo asennettu ja otettu käyttöön asennuksen jälkeen.

 • EOS-quickstart - Tammikuussa ydinkehitystiimiimme liittyneen Dalton luoma uusi GUI-sovellus, joka auttaa sinua valitsemaan ja asentamaan yleisimmät ja hyödyllisimmät sovellukset uuteen järjestelmään. HUOMAUTUS: Sovellusvalikoima tulee Arch-reposta eikä AUR:sta.

 • EOS-packagelist - Tämä sovellus korvaa EndeavourOS-packages-lists:n ja on helppo tapa päästä käsiksi luetteloihin paketeista, joita kukin asennusohjelman osa käyttää milloin tahansa.

 • Nvidia-inst - Upouusi sovellus, joka on uudelleenkirjoitettu versio olemassa olevasta nvidia-installer-dkms-sovelluksestamme. Se on komentorivityökalu, joka auttaa sinua asentamaan Nvidian viimeisimmän ajurin, tai legacy-ajurit 470 ja 390 (kiitos Jonathonille), ja useita hybridiasetuksia, kuten Bumblebee ja Prime. HUOMAUTUS: Tämä työkalu on vielä beta-versiossa, joten palautetta otetaan mielellään vastaan. Mainuttu nvidia-installer-dkms on edelleen asennettu ja toiminnassa tästä syystä, vaikka kyseinen sovellus ei asenna hybridi- ja legacy-ajureita.

 • Autoranking-koukku EndeavourOS-peililuettelolle - Se järjestää peilit uudelleen, kun muutoksia tapahtuu EndeavourOS-peililuettelossa. HUOM: EI käsittele Arch-peilejä.

 • Lisäys eos-rankmirrors-ohjelmaan - Lisäsimme vaihtoehdot -prefer ja -ignore, joilla voit suosia ja jättää huomiotta tiettyjä peilejä EndeavourOS-mirror-peililuettelossa.

 • Korjaus Refind-käyttäjien saamaan viestiin uudelleenkäynnistyksestä - Refind-käyttäjille viesti uudelleenkäynnistyksestä ydinpäivityksen jälkeen on tehty korjaus. Aiemmin vain grub-käyttäjät saivat kysesessä tilanteessa järkevän viestin.

 • Korjattu generoitua Grub-koodia - Muokattu grub-koodi sisälsi bash-ominaisuuksia, nyt se toimii myös dashin kanssa.

Worm, upouusi ikkunanhallinta (Window Manager)

Tämä julkaisu sisältää myös upouuden Window Managerin, jonka on kehittänyt yhteisötiimimme jäsen Codic12, ja olemme enemmän kuin ylpeitä voidessamme esitellä teille tämän WM:n, joka kehitettiin osin siipiemme alla.

Codic12 päätti kehittää tämän WM:n tyydyttääkseen tarpeensa kevyestä ikkunanhallinnasta, joka toimisi hyvin sekä kelluvassa että laattamaisessa tilassa ja jossa olisi ikkunakoristeita, joissa olisi minimisointi-, maksimointi- ja sulkupainikkeet haluamallasi asettelulla, ja joka voisi toimia PIZeron kaltaisessa puoliksi sulautetussa järjestelmässä.

Worm on kirjoitettu Nim-kielellä ja perustuu X11:ään, Wayland-versiota ei hänen mukaansa ole lähitulevaisuudessa suunnitteilla.

Se toteuttaa suurimman osan EWMH- ja ICCCM-määritysten tärkeistä osista, joten useimpien sovellusten pitäisi toimia hienosti, ja jos ne eivät toimi, voitte vapaasti raportoida virheestä, jotta hän voi yrittää korjata sen.

Toivoaksemme nautit Apollo-julkaisusta. Voit ladata ISO:n lataussivultamme.

Translated mostly with www.DeepL.com/Translator (free version)

4 Likes