Apollo har landat

Hey!

Tiden flyger när man har roligt och det gäller verkligen då vi har utvecklat denna huvudversion, så på sätt och vis ber jag om ursäkt för den längre väntan än vad vi först lovade dig.

ISO utvecklingsteamet och gemenskapsversionsteamet har jobbat väldigt hårt för att förbättra EndeavourOS installationsupplevelse på ett nyinstallerat system. Kanske onödigt att säga men en gång installerat, så fortsätter EndeavourOS att rulla, så existerande användare behöver inte installera Apollo.

Nya funktioner

Detta släpp har några nya funktioner på ISO-avbilden och efter installation, vi är mycket glada över att få dela dem med dig

Nya funktioner och fixar på ISO-avbilden:

 • Vi ändrade internetkontrollen för att inte lita på GitHub eller GitLab och förhindra ett misslyckat internetanslutningsfel i länder där antingen GitHub eller GitLab är blockerade genom att använda: internetCheckUrl: https://geoip.kde.org/v1/calamares
 • En fix när Xfce4 och i3 are båda är valda f ö r installation – Denna fix löser problemen med dubbla installerade paket som orsakar konflikter under installationen av DE i kombination med vår i3-smak.
 • Gemenskapsutgåvor installeras nu med deras dedikerade Display Hanterare – Istället för att använda LightDM + Slickgreeter som standard, Så är gemenskapsutgåvorna nu installerade med deras bästa DM alternativ för den valda Fönsterhanteraren. DMs som används är: LightDM + Slick greeter, Lxdm, ly och GDM.
 • Alternativ för DE med annan ordning och Paketväljare– Calamares låter nu användaren att välja Skrivbordsmiljö först, innan den går till paketväljarskärmen för att installera andra paket, som en annan kärna t.e.x. Detta gjordes för att ge en bättre beskrivning av varje alternativ och förhindra att användaren installerar systemet utan en DE som använder onlineinstallationsprogrammet.
 • Fix för att Firefox installeras fast du inte väljer det ta – Tack till våran gemenskap som hjälpte oss så vi kunde lösa det här problemet.
 • Qogir ikoner och markörtema används på Live-miljö och offline XFCE4-installation – Tidigare har vi använt Arc ikon-temat. Qogir-ikon och markörtema är också tillgängliga i vårat förråd.
 • Ny info knapp för anpassad installation – Knappen leder till en manual för att lägga till några skript för en anpassad installation.
 • Omskrivna anpassade EOS moduler f ö r b ä t tre Calamares integration – Pacstrap och rensingsscripts har skrivits om för en smidigare upplevelse.
 • När du använder en anpassad user_pkglist-fil visas dessa paket nu på nätinstallationssidan så att du kan bekräfta vad som kommer att installeras
 • Växla loggknapp i Calamares – Detta alternativ har ersatt terminalfönstret som brukade öppnas samtidigt bakom Calamares-fönstret för att läsa förloppet under installationen. Nu, när du klickar på växlingsloggknappen, visas informationen i Calamares-fönstret som, när det är inaktiverat, normalt visar bildspelet.
 • Under onlineinstallationsprocesse n, visas nu status under förloppsindikatorn för att göra det tydligt vad som händer.
 • Blåtand är aktiverat i Live miljön . – Nu kan du kontrollera om Blåtand fungerar på din hårdvara som du vill köra EndeavourOS på, men efter installationen är Blåtand inaktiverat som standard. Vi har skapat en ny Bluetooth-knapp som direkt länkar dig till vår wiki om detta på det installerade systemet.
 • Komprimering tillämpas nu på de installerade filerna för btrfs-installationer – I vårat föregående släpp, så tillämpades komprimering endast på filer efter installationen

Nya funktioner och fixar på det installerade systemet:

 • FirewallD är aktiverat – Varje Apollo installation har FirewallD redan installerat och aktiverat efter installationen.
 • EOS-quickstart – Ett nytt GUI program skapat av Dalto, som gick med i vårt kärnutvecklingsteam i januari, som hjälper dig att välja och installera det mest vanliga och användbara program på ett nytt installerat system. OBS: Urvalet av program kommer från Arch-förråd och inte från AUR.
 • EOS-packagelist – Detta program ersätter EndeavourOS-packages-lists och är ett enkelt sätt att få tillgån till listan av paket som används av varje del av installationsprogrammet när som helst.
 • Nvidia-inst – Ett helt nytt program som är en omskriven version av vårat existerande nvidia-installer-dkms program. Det är ett kommandoradsverktyg som hjälper dig att installera den vanliga Nvidia-drivrutinen, äldre drivrutiner 470 och 390 drivrutiner. (Tack till Jonathon) och flera Hybrid-uppstättningar som Bumblebee och Prime. NOTERA: Detta verktyg är fortfarande i beta, så feedback uppskattas. Vår nvidia-installer-dkms är fortfarande installerad och fungerar fortfarande av den anledningen, även om det programmet inte installerar hybrid- och äldre drivrutiner.
 • Automatisk ranking krok för EndeavourOS-spegellistan – Den upptäcker och implementerar spegelrankning till den närmaste när ändringar sker för EndeavourOS-spegellistan, INTE Arch speglarna.
 • Ett tillägg till eos-rankmirrors – Fick i tillägg en del nya alternativ –prefer och –ignore för att föredra och ignorera vissa speglar i EndeavourOS-spegellistan.
 • Fix för Starta om -informationsmeddelandet efter uppdatering för Refind-användare – En fix har gjorts för att visa omstartsmeddelandet efter en kärnuppdatering med Refind.
 • Fixad genererad Grub-kod – tidigare var den inställd att fungera med bash-endast, nu fungerar den även med dash.

Worm, en helt ny Fönsterhanterare

Detta släpp skeppar också med en helt ny fönsterhanterare utvecklad av vår gemenskapsversionsteam medlem Codic12 och vi är mer än mycket stolta att presentera dig denna fönsterhanterare som utvecklades lite under våra vingar.

Codic12 bestämde sig för att veckla denna fönsterhanterare för att tillfredsställa sitt behov av en lättviktig fönsterhanterare som fungerade bra med både flytande och kakellägen och har fönsterdekorationer med knappar för minimera, maximera och stänga i valfri layout och som kan köras på ett semi-inbäddat system som PIZero.

Worm är skrivet i Nim och är baserat på X11, en Wayland-version är inte i pipelinen inom en snar framtid, enligt honom…

Den implementerar de flesta av de viktiga bitarna i EWMH- och ICCCM-specifikationerna, så dom flesta programska fungera bra, och om de inte gör det får du gärna skicka in en buggrapport, så att han kan försöka fixa det.

Vi hoppas att du kommer att njuta av Apollo-utgåvan, för att ladda ner en ISO-avbild besök vår nedladdningssida.

Ta kontakt med oss: "

3 Likes