Akkor itt lehet beszélgetni magyarul az EndeavourOS-sel kapcsolatos témákról

Az utóbbi időben több magyar felhasználó is felbukkant az EndeavourOS hivatalos fórumán, égy kérésemre megalakult a magyar szekció, gyertek és beszékgessünk erről a nagyszerű Arch alapú Linux disztribúcióról, amely az összes közül a legközelebb van a tiszta Arch-hoz.

Ja. Hosszú distrocserélgetés (hop off - hop on) után itt valahogy sikerült megállapodni.
i3-wm + Bumblebee-status + Piotr féle autotiling viszi a prímet nálam.
Egyszerűség felé a maximum (minimum) pl. egy 128 GB Samsung pendrive-ra MATE mellé poénból felrakott LCARS. Műxik. “Hitviták/bölcsködések” (amiket kerülni kéne) persze abból adódhatnak, hogy mi az a komplexitás amit még képesek vagyunk megérteni, és hajlandóak kezelni.

Az utolsó mondatod nagyon jó megfogalmazás. Engem általában érdekel a Linux működése, nem érzek igényt arra, hogy ide vagy oda tartozzak. A Linux Mintnek is megvannak a maga érdemei, meg más disztróknak is. Pl. a Linux Mint-ben tetszik legjobban az adományozók listája. Minden hónapban fel vannak sorolva a blogjukon, ország(zászló), név, adomány összege formában.

Hitviták nyilván vannak. Hosszú ideig tartó Debian, majd Linux Mint használat után itt megállapodtam. Már az Antergos is kézre állt, de az EndeavourOS még inkább. Amennyire gördülő, annyira stabil. Sokáig Xfce asztalt használtam, de most nemrégen visszatértem a GNOME-hoz. Bele is bonyolódtak a GNOME hivatalos oldalán egy vitába, hogy miért nem elég tesreszabható a GNOME, és lesz-e ebben a változás a jövőben. Ebből aztán olyan válaszokat kaptam, hogy átlagos felhasználónak nincs is szüksége a parancs sorra, vagy a tesreszabásra a motorháztető alatt, és nem kell a sudo-t sem használni, mert ez a fejlesztők dolga. Szóval közösség és közösség között van különbség. Három év alatt talán ha két kimondott hiba volt, de az itteni közösség is segítőkész. Itt nincs offtopic, egy kérdés szüli a másikat, még más disztribúciós l kapcsolatban is lehet kérdezni.

Próbálta valamelyikötök az EndeavourOS-t egy Apple mac gépen? A Parallels szoftwerrel telepíteni lehet néhány ARM-alapú Linux distro-t de nem tudom, hogy az EOS is működik-e.

Számos bejegyzés jelent meg itt az Apple számítógépek sikeres telepítéséről.
Felhívjuk figyelmét, hogy a bejegyzések angol nyelvűek, remélhetőleg ez nem jelent problémát.

Én kipróbáltam több disztrót is MacBook Airen Parallelsen meg Virtualboxon is, deutóbbin elég instabilan működtek, volt, amelyik el sem indult. Élesben Mac-re viszont még sohasem telepítettem. Erről viszont tényleg többet lehet olvasni a fórumon, ahogy @manuel is említette.

A post was split to a new topic: Gnome-commander

Hogyan lehet az EndeavourOS Budgie asztali környezetnél beállítani azt, hogy a görgetősáv szélessége az egér pozíciójától függetlenül mindig ugyanolyan széles maradjon?