Actualizare știri vara 2021

Publicat de Bryanpwo pe 29 iullie, 2021 https://endeavouros.com/news/news-update-summer-2021/
Au trecut deja mai bine de două luni de când am lansat versiunea din aprilie, așa că a sosit momentul să vă oferim o actualizare a planurilor și progreselor noastre.

Aproape că încheiem cel de-al doilea an de activitate și nu putem să o spunem îndeajuns, dar suntem încă uimiți de sprijinul pe care ni-l acordați în fiecare zi! Fie că ne sprijiniți financiar și/sau vă ajutați reciproc pe una dintre platformele noastre, vă mulțumim foarte mult pentru succesul EndeavourOS. În principal, eforturile voastre extraordinare și sincere sunt cele care ne permit să întâmpinăm noi utilizatori în fiecare zi.

În ultimele trei luni, s-a înregistrat o creștere semnificativă a ajutorului pe care îl primim în dezvoltarea sistemului nostru de bază și o creștere a proiectelor comunitare pentru a ne extinde opțiunile pe ISO.

Aceasta a fost partea de interacțiune cu comunitatea pe care o așteptam cu nerăbdare și dorim să le mulțumim tuturor celor implicați pentru asistență și dezvoltare pentru noi, făcând ca EndeavourOS să meargă cu încredere în viitor. Eforturile voastre sunt cu adevărat neprețuite, iar dragostea și aprecierea noastră pentru ele sunt de nedescris.

Adăugare la lista noastră de situri noi de replicare a serverului de descărcare

Suntem încântați să anunțăm că lista noastră de situri noi a fost extinsă cu două noi situri noi de replicare a serverului de descărcare de la același furnizor de oglinzi Freedif. Primul sit de replicare se află în Germania, iar cea de-a doilea în Vietnam, iar odată cu adăugarea celei din urmă, va fi mai ușor pentru baza noastră de utilizatori din Asia de Sud-Est să aibă o conexiune mai rapidă. Un mare salut către administratorul și proprietarul oglinzii Freedif, Kari, pentru că a acordat spațiu pe server, vă mulțumim foarte mult pentru acest lucru.

Cei cu ochi de vultur printre voi ar putea observa că situl de replicare a serverului nostru indian Ghead lipsește din lista noastră. În acest moment, situl are unele probleme tehnice, dar când va fi din nou funcțională, îl vom pune din nou pe lista noastră de situri noi de replicare a serverului de descărcare.

O zi de naștere liniștită

15 iulie se apropie, a doua noastră aniversare se apropie cu pași repezi, iar de data aceasta am decis să nu o sărbătorim cu un nou ISO. Motivul acestei decizii nu este din lipsă de timp. Nu, are de-a face cu faptul că mergem înainte și, uneori, a merge înainte înseamnă să facem câțiva pași înapoi.

Nu vă faceți griji, nu voi deveni complet filozofic, așa că lăsați-mă să vă explic.

Când am început această călătorie acum doi ani, nu aveam nicio experiență în dezvoltarea sau întreținerea unei distribuții. După cum probabil știți, EndeavourOS a fost creat pe bazele și munca de bază a Portergos, o bifurcație fără instalator online a defunctului proiect Antergos, care a fost creat de Fernando Omiechuk Frozie.

Portergos nu avea un instalator GUI și, după o scurtă orientare, am decis să nu inventăm din nou roata, ci să folosim Calamares în locul instalatorului Cnchi. Pentru a face să funcționeze în timpul scurt de care am avut nevoie pentru a lansa prima noastră versiune, Fernando a făcut pur și simplu ca ISO Portergos reproiectat să funcționeze cu Calamares, având în vedere și viitorul instalator online. Această parte a fost, de asemenea, un teritoriu nou pentru el atunci și a funcționat cu un rezultat foarte decent.

Într-o explicație simplificată, se poate spune că toate versiunile noastre s-au bazat pe acest ISO special, fiecare versiune adăugând unele caracteristici noi sau îmbunătățiri minore.

Odată cu experiența vine și înțelepciunea, iar acest lucru se adresează în special lui Joe Kamprad și Manuel. Fernando a renunțat de ceva timp la rolul său activ de dezvoltator, astfel că baza noastră convenabilă de cunoștințe de rezervă a dispărut. În acest timp, Joe, în loc să adauge și să corecteze sistemul nostru ISO actual, a decis să reproiecteze ISO-ul nostru.

Din cauza acestei reproiectări, nu vom lansa un nou ISO de ziua noastră de naștere. În acest moment, testarea este în plină desfășurare, iar Joe adaugă caracteristici în etape. Ne-am gândit să lansăm o versiune intermediară, dar este prea mult de lucru să refacem vechiul sistem, deoarece unele dintre noile caracteristici au înlocuit deja scripturile anterioare.

Pe scurt, este un pic prea devreme pentru a lansa o nouă versiune ISO cu sistemul îmbunătățit, dar Joe și Manuel sunt, de asemenea, prea avansați în noul design pentru a reveni la vechiul sistem.

La ce să ne așteptăm

Obiectivul nostru cu noul sistem este să menținem fișierul ISO-ul sub 2 GB și, din câte se pare, din ultimele rezultate ale testelor, acest lucru poate fi atins. Joe lucrează cu mai mulți moderatori și membri ai comunității pentru a îmbunătăți timpul de instalare și pentru a curăța modul în care sunt implementate caracteristicile pe ISO și pentru a simplifica modul în care Calamares funcționează pentru a instala sistemul de operare Pentru a fi clar, nu este vorba despre faptul că Calamares este defect, ci despre simplificarea designului ISO-ului nostru.

Următoarea versiune va fi lansată atunci când va fi gata, dar vă putem asigura că așteptarea va fi mai mult decât meritorie.

Pentru moment, distracție plăcută și bucurați-vă de vară…

Conectați-vă cu noi:

2 Likes