About the Finnish category

Welcome Finnish community members.

2 Likes

Tervetuloa suomenkieliseen osioomme!

Täällä voidaan hoitaa asiat selvällä suomenkielellä, jos sinusta tuntuu että ne hoituvat paremmin ja mukavammin näin.

Tänne tulevat myös kaikki suomenkieliset ilmoitusluontoiset EndeavourOS:iin liittyvät asiat, joten kannattaa olla kuulolla!

2 Likes

Ei täällä taida hirveästi suomikäyttäjiä olla :slight_smile:

Jokainen on tärkeä! :smile:

1 Like

No ainakin kaksi näköjään.

1 Like

Hmmm… sanoisin että ainakin kolme. :wink:

Niin, ja tervetuloa yhteisöömme! :smile:

Nyt ainakin neljäs! Olen kyllä jotain kirjoitellut englanniksi.

Viimeisimpien päivitysten jäljiltä Chromium ei enää käynnisty oikein valmmiustilan (hybernation) jälkeen. Se on tapettava ja käynnistettävä uudelleen, jotta toimii oikein. Vian ilmentymänä grafiikka sekoaa eikä sivuista saa mitään tolkkua. Etenkin Gmail sotkee itsensä pahasti.

Kuvittelisin sen olevan tilapäinen ongelma joka korjaantuu uudempien päivitysten myötä.

Ohjelmalla pahis näet helposti viimeisimmät tekemäsi päivitykset, ehkä niistä selviää mistä päivityksestä tuo johtuu?

Ja jollei muu auta, niin tilapäisesti ohjelmalla downgrade voi ottaa vanhemman version jostain ohjelmasta käyttöön. En kuitenkaan suosittele vanhemman version käyttöä potentiaalisten muiden ongelmien takia, vaan jotain muuta kiertotietä, esim. toistaiseksi välttää hibernaation käyttöä.

Toivottavasti näistä ajatuksista on jotain apua. Ellei, niin varmaankin kirjoittelet englanninkielisille sivuillemme, jolloin paremmat asiantuntijat saattavat voida auttaa lisää.

Muuten, hienoa että mahdollisimman moni suomenkielinen käyttäjä näyttäytyy tässä postiketjussa! :smile:

N√§in me kaikki suomenkieliset saamme kuvan paljonko suomenkielisi√§ k√§ytt√§ji√§ on, ja siit√§ sitten voimme tehd√§ p√§√§telmi√§ esim. paljonko ‚Äúty√∂aikaa‚ÄĚ on syyt√§ k√§ytt√§√§ suomenkieliseen asioiden hoitoon.

Muistetaan lisäksi se, että Linuxin kehittäjä on suomalainen! Siksikin kieltämme on hyvä vaalia täälläkin. :vulcan_salute:

1 Like

Itsellä ainakin toimii tuo chromium, tosin käytän -vaapi buildia archilinuxcn -reposta ja ainakin se aukeaa ihan normaalisti.

Nuo hybernaatiojutut aiheuttavat aika ajoin ongelmaraportteja. Usein varsinainen ongelma liittyy jonkin ajurin tai firmwaren epäyhteensopivuuteen, mahdollisesti jonkin päivityksen jälkeen. Kernelinkin kautta tulee ajureita ja vastaavia, joten yksi ajatus olisi kokeilla toista kerneliä.

Esim. ohjelmalla akm on kernelien asennus yksinkertaista (tosin se ei tue AURista löytyviä kerneleitä).